MENÜ
İzmir 28°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Soyer atamalarla ilgili tepkilere yanıt verdi ''YAKIŞIKSIZ BULUYORUM''
Yerel Yönetimler
22 Haziran 2020 Pazartesi 18:45

Soyer atamalarla ilgili tepkilere yanıt verdi ''YAKIŞIKSIZ BULUYORUM''

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediye şirketlerine yaptığı atamalar nedeniyle gelen eleştirilere yanıt verdi. AK Parti cephesinin ardından ittifak ortağı İYİ Parti'nin İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu'nun da 'Sabrın da sınırı var' sözleriyle tepki gösterdiği Soyer, "Müsavat bey kızmış. Ben de ona kızdım. Bunlar uyumla süren ittifakımıza leke sürmez" dedi. Soyer, "Eleştirilerin bilinçli sürdürülmesi yakışıksız. Bu akademisyenler donanımlı, şerefli ve başarılı isimler" dedi

SONKALEİZMİR-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediye şirketlerinden Grand Plaza'nın yönetim kuruluna atanan isimlerle ilgili eleştirilere ilk kez yanıt verdi. İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu'nun eleştirilerine yanıt veren Soyer, "Müsavat bey kızmış. Ben de ona kızdım. Bu bizim aile içi meselemiz. Bunun üzerinden polemik yapmam. Bunlar uyumla sürdürdüğümüz ittifaka leke sürmez. Farklı düşünüyoruz. Bundan daha doğal bir şey olmaz. Bu soruyu sorması gereken insanlar başkaları. Kimlerin kimlerle pazarlık ettiğini çok iyi biliyoruz. uyumlu bir ittifakımız var. Ancak bu demek değildir ki her şeyi aynı düşünüyoruz" dedi.

İZMİR'E ÇOK ŞEY VERECEKLER
Atamalarla ilgili de konuşan Soyer, "Bu konudaki eleştirilere gerek olduğunu düşünmüyorum. Bu kararlar bizim doğal irademizle alındı. 3 akademisyen üzerinden köpürtülmeye çalışılan bir olay var. Bu isimler KHK ile görevden uzaklaştırılmış, donanmlı, şerefli ve başarılı akademisyenlerdir. Görevden alınmaları tamamen bakış imzacılığı nedeniyle söz konusudur. Terör cezası ile karşılaşmış akademisyenler değildir. Bu insanların İzmir'e vereceği çok şey var. Bu konudaki eleştirileri çok yakışıksız buluyorum" dedi. 

DERVİŞOĞLU NE DEMİŞTİ
İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, "Cumhuriyet Halk Partili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığından İYİ Parti'nin beklediği İzmir'in doğru, ehil insanlarla yönetilmesidir. Siz sadece İYİ Parti'nin değil, Cumhuriyet Halk Partisi'nin de sağlam damarını rahatsız eden uygulamalara imza atmaya devam derseniz, toplumsal kaygıyı artırmaktan geri durmayacağınızı göstermeyi sürdürürseniz ‘sabrın da bir sınırı var" sözleriyle Soyer'i eleştirmişti.
 

GRAND PLAZA'YA TARTIŞMA YARATAN ATAMALAR

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir