MENÜ
İzmir 34°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Skandalın altından 'özveri' çıktı!
Güncel
28 Aralık 2019 Cumartesi 09:25

Skandalın altından 'özveri' çıktı!

İzmir'de kanser hastası Ayaz Efe Akovalı'ya (10) hastanede yer ve yatak olmadığı için oyun odasındaki ders masasında kan verilmesi olayının göründüğü gibi olmadığı anlaşıldı. Ayaz Efe'nin başka bir hastaneye sevk edilmesine gönlü razı olmayan onkoloji doktorlarının, oyun odasını özel olarak düzenlettiği ortaya çıktı. Çocuğun annesi ile bir araya gelen ve cep numarasını veren İl Sağlık Müdürü Mehmet Burak Öztop da "Hastalarımızın her zaman yanındayız. Şartlarımızı daha da iyileştireceğiz" dedi

Abdullah ÇELEBİ/SONKALEİZMİR- İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Merkezi'nde 10 yaşındaki kanser hastası Ayaz Efe Akovalı'ya hastanede yer ve yatak olmadığı için, 45 dakika boyunca oyun odasındaki ders masasında trombosit kan verilmesi olayı kamuoyunda büyük yankı buldu. Ancak, küçük Ayaz Efe ve annesi Güneş Akovalı'nın yaşadığı dramın tam olarak göründüğü gibi olmadığı anlaşıldı. Bölge hastanesi şeklinde hizmet veren merkezde odaların yetersiz olduğu, fakat doktorların bir süredir tedavisini ve kontrollerini yürüttükleri küçük Ayaz Efe'yi başka bir hastaneye sevk ederek daha fazla mağduriyet yaşamasını istemedikleri için inisiyatif aldığı belirlendi. Çocuk ve annesinin hastane hastane dolaşmasına gönlü razı olmayan onkoloji doktorlarının, sağlığı açısından oluşabilecek riskli durumları da daha yakından kontrol edebilmek açısından oyun odası olarak kullanılan kısmı özel olarak düzenlettiği, temiz yatak bulunamadığından da mecburen masada kan verildiği kaydedildi. Basına yansıyan fotoğrafların ardından yaratılan olumsuz algının özveriyle çalışan doktorlar ve sağlık personelinde kırgınlık yarattığı belirtildi.


Hastane yetkililerinden ve çalışanlarından detaylı bilgi alan İl Sağlık Müdürü Mehmet Burak Öztop ise noroblastom tümörü tedavisi gören küçük Ayaz Efe'nin annesi Güneş Akovalı ile bir araya geldi. Yaklaşık 7 aydır İzmir'de görev yapan Müdür Öztop, anneye 24 saat ulaşabileceği cep telefonu numarasını vererek, "Hiç çekinmeyin, en küçük sorunda arayın" dedi.


Müdür Öztop, bazı fiziki yetersizlikler bulunduğunu ancak İzmir'de çok iyi bir sağlık hizmeti verildiğini belirtirken, "Fiziki koşullar ve hasta yoğunluğu nedeniyle bazı problemler yaşanabiliyor. Ancak bin tane doğrunun yanında oluşan bir eksiyi genellemek doğru değil. İzmir'de 2018 yılında 40 milyon hasta bakılmış. Bu çok yüksek bir rakam. Mutlaka bazı aksaklıklar olacaktır. Ama doktorlarımızın ve sağlık personelimizin şevkini kırmamak gerekiyor. Onlar iyi niyetli bir şekilde ellerinden geleni yapıyorlar" dedi.
İzmir Şehir Hastanesi'nin yapımına devam edildiğini ve 2020 yılının ikinci yarısında tamamlanacağını vurgulayan Müdür Öztop, "Hastalarımızın her zaman yanındayız. Şartlarımızı daha da iyileştireceğiz" diye konuştu.


Anne Akovalı ise Müdür Öztop'a, hastanenin doktorlarına ve çalışanlarına yürekten teşekkür ettiğini belirtirken, "Oğlum youtuber olduğu için günün büyük bölümünde fotoğraf ve video çekiyor. Masa üzerinde trombosit kan aldığı anları da paylaştı. Bu tepki çekmiş olabilir ancak orada doktorlarımız fedakarlık yaptı. Trombositi düşük çıktığı için farklı yerlere sevk ederek zaman kaybı yaşanmasını engellediler. Başka yere sevk edilsek oralarda da yer sorunu yaşanabilirdi ve yeni tetkiklerle zaman kaybı çok fazla olurdu. Kendi hastasını sahiplenen doktorlarımıza ve ilgili hemşirelerimize teşekkür ediyorum" dedi.
Akovalı, kanserin grip gibi yaygınlaştığını ve dolayısıyla onkoloji bölümlerinde yatak kapasitelerinin acilen artırılması gerektiğini söylerken, Sağlık Müdürü Burak Öztop da "Emin olun elimizden gelen çalışmayı yapıyoruz, yapacağız" yanıtını verdi.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir