MENÜ
İzmir 22°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Şişli Belediyesi'nden
Yerel Yönetimler
25 Nisan 2025 Cuma 15:20

Şişli Belediyesi'nden "Tip 1 diyabet tanılı çocuklara sensör desteğinin kesildiği" iddialarına yanıt

Şişli Belediyesi'ne kayyım atanmasının ardından Tip 1 diyabet tanılı çocuklara sensör desteğinin kesildiği iddiaları gündeme geldi. Belediyeden yapılan açıklamada; Sürekli Glikoz İzleme Sensörü desteğinin kesildiği ve Diyabetli Çocuklar Vakfı ile yapılan protokolün iptal edildiğine ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edildi

Belediyenin sosyal medya hesabından, "Tip 1 diyabetli çocuklara Sürekli Glikoz İzleme Sensörü desteğinin kesildiği" iddialarına ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Tip 1 diyabet tanısı konulmuş çocuklarımız için Sürekli Glikoz İzleme Sensörü desteğinin kesildiği ve Diyabetli Çocuklar Vakfı ile yapılan protokolün iptal edildiğiyle ilgili haberler gerçeği yansıtmamaktadır. 12 Aralık 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği'nin Değiştirilmesine Dair Tebliğ ile bu sensörler ödeme kapsamına alınmıştır. Yani sensörler ücretsiz olarak devletçe karşılanmaktadır. Bununla birlikte bu ailelere sosyoekonomik destek vermeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın belediyemizle ilgisi olmayan ve gerçeği yansıtmayan haberlere itibar etmemesini önemle rica ederiz."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Son Kale İzmir