MENÜ
İzmir 25°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sığacık direnişi... Başkan Yetişkin: Rant uğruna talan edilmesine izin vermeyeceğiz!
Güncel
18 Nisan 2024 Perşembe 16:38

Sığacık direnişi... Başkan Yetişkin: Rant uğruna talan edilmesine izin vermeyeceğiz!

Seferihisar Sığacık'taki TEOS Marina'nın kapasitesinin artırılması girişimine tepkiler sürüyor. Bakanlık tarafından 40 milyon TL'lik yatırımla marinanın genişletilmek istendiğini söyleyen Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, 'Sığacık Körfezi halkındır, balıklarındır, balıkçılarındır. Rant uğruna talan edilmesine izin vermeyeceğiz” dedi. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın Kolin Grubu'nun işlettiği Seferihisar Sığacık'taki TEOS Marina'nın kapasitesini artırma projesine tepkiler devam ediyor. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve bölge halkı konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. 

Başkan Yetişkin bölgenin rant uğruna talan edilmesine izin vermeyeceklerini belirterek şu şekilde konuştu;

TÜM SIĞACIK'I İŞGAL EDİYOR!
''2022 senesinde engel olduğumuz marinanın kapasite genişletilmesini şimdi yine ÇED raporunda yaptıkları kurnazlıklarla önümüze getirdiler. Ulaştırma Bakanlığı deniz ve kara toplam 67 dönüm alanda, 40 Milyon liralık dev yatırım ile marinayı genişletmek istiyor. Bunun sonu yok. Sonra yine gelecekler ve genişlememiz lazım diyecekler. Bu ihtiyacın sonu yok ama doğanın sonu var. .Sığacık için planladıkları 738 yat kapoasitesi bile tüm Sığacık'ı işgal ediyor. 

RANT ZİHNİYETİ!
Biz bu zihniyeti Akbelen’den, Soma’dan, Efemçukuru’ndan biliyoruz. Bu zihniyet rant zihniyeti.  Madem vatandaşın ihtiyacını bu kadar düşünüyorsunuz, yüzbinlerce insan Girlen’de bir tane oturacak bank bulamıyor. Bize de yaptırtmıyorsunuz. Girlen’i yapın. Oradaki vatandaşın ihtiyacı ihtiyaç değil mi? Ya da yıllardır balıkçı barınağına ihtiyacımız var. Onu yapın. 
ÇED raporunda kendileri söylemişler. Projenin ekonomik ömrü 25 yıl. 25 yıl için bu denizi, doğayı, denizde yaşayan canlıları yok etmeye değer mi? Buradan başta Ulaştırma Bakanlığı olmak üzere tüm bakanlıklara sesleniyorum. Derdiniz ihtiyaç ise bizde ihtiyaç çok. Buyrun gelin önce onları çözelim.
 

MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ!
Doğada bir yeri bozdun mu doğa senden intikamını yüz misli alır. Bugün burası genişleyince ne olacak? Denizin kalitesi düşecek. Balık artık eski balık olmayacak. Yerel hiç bir şeyimiz kalmayacak. Artık ne Girlen’den çıkan küçük balıkçılar olacak ne de tezgah açan köylüler. Bir kez daha söylüyorum. Sığacık Körfezi halkındır, balıklarındır, balıkçılarındır. Her ne olursa olsun rant uğruna talan edilmesine izin vermeyeceğiz. Mücadelemize 2022 yılında kaldığımız yerden devam edeceğiz''

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir