MENÜ
İzmir 28°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sendikadan öğretmenlere saldırıya tepki
Güncel
16 Mayıs 2022 Pazartesi 13:48

Sendikadan öğretmenlere saldırıya tepki

Eğitim- İş Sendikası, İzmir'in Bornova İlçesi'ndeki Reşat Nuri Güntekin Ortaokulu'nda üç öğretmenin öğrenci velileri tarafından darp edilmesine tepki gösterdi.

SONKALEİZMİR- Eğitim- İş İzmir 2 No'lu ve 4 No'lu şube üyeleri, öğretmenlerin saldırıya uğradığı Reşat Nuri Güntekin Ortaokulu önüne giderek ortak bir basın açıklaması yaptı. "Yeter Artık Öğretmene Şiddeti Durdurun" yazılı pankart taşınan protestoda açıklamayı Eğitim İş İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Ahmet Cangı okudu.

Açıklamada, son dönemde eğitim emekçilerine yönelik saldırıların arttığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın üç maymunu oynadığı belirtirtildi.

Bakanlığı açtığı 147 No'lu alo ihbar hattının "canını sıkan öğretmeni ihbar et biz de gereğini yapalım" şeklinde çalıştığı, zaten ekonomik ve özlük hakları her gün eriyen öğretmenlerin veliler ve toplum nezdinde değersizleştirildiği, itibarsızlaştırıldığı vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

"Öğretmen sınıfta çocuğun yerini değiştirse çocuğumun psikolojisi bozuldu diyerek bile 147 yi arayan,CİMER'e BİMER'e yazı yazan, öğretmeni adeta kuklası haline getirmeye çalışan kişilerin oyuncağı haline getirilmiştir. Evde oturduğu yerden bunları yapan bu zihniyet okullara gidince de öğretmenlere şiddet uygulamayı kendine hak görür hale gelmiştir. Son saldırı Reşat Nuri Güntekin Ortaokulu’nda yaşanmıştır ve üç  öğretmenimiz darp edilmiştir. Saldırgan ise maalesef bir öğrencinin velisidir. Daha önce de söyledik; bu saldırılar ne ilktir ne de son olacaktır. Ülkemizin içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik durum her an böyle olayları tetiklemeye uygundur. Sorunlarımızı, taleplerimizi burada tekrarlamak istemiyoruz. Çünkü yaşanan sorunların kaynağı ve çözümleri bellidir. Meseleyi ciddiyetle ele alan  bir hükümet ve  ona bağlı Milli Eğitim Bakanlığı ‘nın sorunları hızlıca çözebileceğini biliyoruz. Ancak, karşımızda böyle bir anlayışı 20 yıldır görmüyoruz. Eğitim sistemimizi yapboza çeviren anlayıştan artık ciddiyet bekliyoruz. Eğitim sistemi ülkemizin geleceğidir ve yetkililerin bu sorumlulukla hareket etmeleri acil çağrımızdır. Anlamsız öğretmen meslek kanununu geri çekerek ilk adımı atmalarını talep ediyoruz."

Açıklamada, okul müdürünün de idarecilik yerine "sendikacılık" yaptığı belirtilirken, şu ifadelere yer verildi:

"Bu çerçevede tarafsız olması beklenirken daha önce kendi okulunu, öğretmenlerini ve öğrencilerini bırakıp başka okullara sendikacılık yapmak için üye ikna etmeye giden müdüre hanıma birkaç sorumuz olacak;
*Okulunuzun güvenliğini kendi sendikanız dışındaki diğer sendikaları dakikalarca okulun kapısının önünde bekleterek mi alıyorsunuz?
*Yaşanan bu talihsiz olayda tam üç öğretmeniniz sizin odanızda siz yokken darp edilirken ,kendi sendikanızdan olmayan, okul ziyareti yapmak en doğal hakkı olan sendikacıların sendikal faaliyet yapmalarını okul kapısında güvenlik görevlisi emekçi arkadaşa talimat vererek engellemeye çalışmak yerine  bu olayda oluşturduğunuz güvenlik zaafiyeti nedeniyle kendinizde bir kusur buluyor musunuz?"

Saldırıya uğrayan tüm eğitim emekçilerinin her zaman yanında olunacağı mesajı verildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir