MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Selçuk'taki JES girişiminde yeni gelişme!
Güncel
22 Eylül 2023 Cuma 15:36

Selçuk'taki JES girişiminde yeni gelişme!

RAMA Enerji adlı şirketin İzmir'in Selçuk İlçesi'nde 6 adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak aramak ve JES kurmak için yaptığı başvuruda yeni bir gelişme yaşandı. Bakanlık, projeyle ilgili 24 Ekim tarihinde Halkın Katılım Toplantısı'nın yapılacağını duyurdu. 

SONKALEİZMİR - RAMA Enerji isimli şirket, Selçuk Havutçulu Mahallesi sınırları içerisinde jeotermal kaynak arama faaliyeti yapmak, JES kurmak ve jeotermal seracılık faaliyetinde bulunmak için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvurmuştu. Firma 74 milyon TL'lik proje kapsamında daha önce Aydın Naipli Mahallesi'nde açtığı ve mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiği kuyuyu da ısıtmaya dayalı sera tesisi olarak kullanmak için de başvuru yapmıştı. 

Firmanın başvurusu ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Bakanlık, 24 Ekim tarihinde Halkın Katılım Toplantısı'nın yapılacağını duyurdu. 

2000 METRELİK 6 KUYU!
Firma, İzmir'in Selçuk ilçesi sınırlarında kalan bölümde 6 adet azami 2000 metre derinlikte sondaj kuyusu açmayı ve bu kuyulardan alınan neticeler doğrultusunda JES ve jeotermal ısıtmaya dayalı sera tesisi  kurmayı planlıyor. 

Proje alanı Havuçlu Mahallesi'ne 1 kilometre, en yakın yerleşim birimine ise 410 metre mesafede bulunuyor. 
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir