MENÜ
İzmir 34°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Selçuk, Menderes ve Kuşadası yangınları kontrol altına alındı
Güncel
30 Haziran 2024 Pazar 09:36

Selçuk, Menderes ve Kuşadası yangınları kontrol altına alındı

İzmir'in Selçuk ve Menderes ilçelerinde dün başlayan orman yangınları, sabah saatlerinden itibaren yeniden başlayan havadan ve karadan müdahale ile kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Menderes ve Selçuk'un yanı sıra Kuşadası ile Susurluk yangınlarının da söndürüldüğünü açıkladı.

Selçuk-Kuşadası kara yolu kenarındaki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangına, gece boyunca ekiplerin müdahalesi karadan devam etti.

Dün akşam havanın kararmasıyla ara verilen havadan müdahale, günün ilk ışıklarıyla helikopter ve uçaklarla yeniden başladı.

Yangını söndürmek için gece boyunca 3 gece görüşlü helikopter söndürme çalışmalarında görev aldı.

Menderes ilçesinde Karacadağ mevkisindeki ormanlık alanda çıkan yangına da sabah havanın aydınlanmasıyla havadan müdahale yeniden başlatıldı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile İzmir'in Selçuk, Menderes ilçeleri ile Balıkesir Susurluk'taki yangınların kontrol altına alındığını duyurdu. Yumaklı, "İzmir Selçuk, Menderes, Aydın Kuşadası ve Balıkesir Susurluk'ta çıkan orman yangınları KONTROL ALTINA ALINDI. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Yangınlardan etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Orman teşkilatımız başta olmak üzere alevlere göğüs geren tüm kurumlarımızın çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi. 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir