MENÜ
İzmir 25°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Seferihisar'daki RES'ten kapasite artırımı talebi!
Güncel
5 Ekim 2022 Çarşamba 11:44

Seferihisar'daki RES'ten kapasite artırımı talebi!

İzmir'in Seferihisar İlçesi'ndeki Rüzgar Enerji Santrali'ni işleten Eksim Enerji A.Ş, bölgedeki türbin sayısını 8'e çıkarmak ve mevcut türbinlerden ikisinin ise kapasitesini arttırmak için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvurdu. 

SONKALEİZMİR - Eksim Enerji A.Ş, Seferihisar Sığacık-Korkmaz-Kılıçpınartepe mevkisindeki RES için kapasite artırımı başvurusu yaptı. 

ÜRETİMİ İKİ KATTAN FAZLA ARTACAK!
Bölgede 7 adet türbini bulunan şirket, bu sayıyı 8'e çıkarmak istiyor. Şirket ayrıca bakanlığa yaptığı başvuruda hali hazırda işletilen iki adet türbinde ise 2,5 MWe kapasite artırımı yapmak istiyor. Mevcut durumda yıllık 47 milyon 400 bin kilowattsaat elektrik üretimi yapan tesisin kapasitesi, başvurunun kabul edilmesi durumunda 101 milyon 200 bin kilowattsaate çıkacak. 

ORMAN VASIFLI SAHA
Şirketin kapasite artırımı talebinin onaylanması durumunda ilave edeceği türbinin yapılmak istendiği bölge orman vasıflı alan içerisinde yer alıyor. Yeni türbinin yapılmak istendiği konuma 510 metre uzaklıkta ise toplu konut inşaatı bulunuyor.  Projenin ÇED dosyasındaki maliyeti ise 17 milyon TL. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Nilgun ozturk
 6 Mayıs 2024 Pazartesi 11:57
Golcuk godence projeleri gerceeklesecekmi acaba
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir