MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Seferihisar'da düğmeye basıldı...Hobi bahçesi terörüne dur!
Güncel
19 Mayıs 2024 Pazar 14:07

Seferihisar'da düğmeye basıldı...Hobi bahçesi terörüne dur!

Seferihisar Belediyesi, tarımsal alanlarda yapılan ve sayıları 250’ye yaklaşan hobi bahçelerine karşı mücadele başlattı. Belediye, tarım alanlarına zarar veren hobi bahçelerinin yıkılacağını açıkladı. Jandarma ekipleri de organik üretimle adını duyuran Seferihisar'ın Orhanlı Köyü'nde yapılması planlanan hobi bahçelerini mühürledi.

SONKALEİZMİR- İzmir’in Seferihisar ilçesinde, son yıllarda sayıları hızla artan hobi bahçelerine karşı Seferihisar Belediyesi harekete geçti. Sosyal medya hesaplarından; “Tarım arazilerine zarar veren hobi bahçelerinin kurulması suç teşkil etmektedir. Yasalara aykırı olarak kurulan hobi bahçeleri için Yapı Kontrol Müdürlüğümüz tarafından, ‘Hobi Bahçeleri ve 5403 sayılı Toprak Koruma Kanunu’ kapsamında yıkım kararları uygulanmaktadır. Hobi Bahçesi almayın, mağdur olmayın!” açıklaması yapan belediye, yıkım işlemlerine başlanacağı uyarısında bulundu.

SAYILARI 250'YE YAKLAŞTI

Belediye yetkilileri, tarımsal alanlar üzerinde sadece kurutma, depolama, soğuk hava deposu gibi tarımsal yapılar olabileceğini belirterek, “Kanunda bu açıkça belirtilmesine rağmen bu alanlara konteynır, baraka, prefabrik gibi kaçak yapılar yapılıyor. Sayıları da her ecen gün artıyor. İlçe genelinde sayılarının 250’ye yaklaştığını tespit ettik. Tarımsal alanlardaki tüm işlemler için İlçe Tarım Müdürlüğü’nün görüş ve onaylarının alınması gerektiğini de vatandaşlarımızın bilmesi gerekmektedir” görüşünü dile getirdi.

RANT UĞRUNA DOĞANIN YOK OLMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Diğer yandan, Seferihisar'ın organik tarım üretimiyle öne çıkan Orhanlı Köyü'nde de hobi bahçelerine karşı jandarma ekipleri mücadele başlattı. Jandarma, organik köy Orhanlı'da yapılması planlanan hobi bahçelerini mühürledi. Orhanlı Köyü Derneği'nden yapılan açıklamada, "Müjde.. Köyümüzde yapılması planlanan hobi bahçeleri jandarma tarafından mühürlendi. Bu karar herkese örnek olsun. Rant uğruna doğanın yok olmasına asla izin vermeyeceğiz" açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir