MENÜ
İzmir 30°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Seferihisar'a GES başvurusu... 36 bin panel kurulacak!
Güncel
9 Mayıs 2025 Cuma 11:18

Seferihisar'a GES başvurusu... 36 bin panel kurulacak!

Ninova Yenilenebilir Enerji firması, İzmir'in Seferihisar ilçesinde güneş enerji santrali kurmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvurdu. ÇED süreci başlatılan, 36 bin güneş paneli ve 8 inverter kurulması planlanan projenin maliyeti 249 milyon 500 bin TL olarak açıklandı. 

Sabriye TOKLU/SONKALEİZMİR-İzmir'in gözde tatil merkezlerinden Seferihisar'da güneş enerji santrali kurulması için çevresel etki değerlendirme süreci (ÇED) başlatıldı. 

Ninova Yenilenebilir Enerji firması, Camiikebir Mahallesi'ndeki 3391 ada 90 parselin 29.48 hektarlık bölümünde "Seferihisar Camiikebir Depolamalı Güneş Enerji Santrali Projesi için başvuru yaptı. Proje dosyasında; 36.000 adet monokristal solar hücre yapılı güneş paneli ve 8 adet inverter ile güneş enerjisinden yılda 40.000.000 kWh elektrik üretimi sağlanacağı belirtildi. Söz konusu elektriğin depolanması için de Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulacağı açıklandı. Projenin toplam bedeli 249 milyon 500 bin TL olarak duyuruldu. 

Proje alanına en yakın yerleşimin ise 60 metre mesafedeki Camiikebir Mahallesi konutları olduğu görüldü. 


 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Son Kale İzmir