MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sancar Maruflu Bilim Merkezi’ne ziyaretçi akını
Güncel
29 Kasım 2022 Salı 10:21

Sancar Maruflu Bilim Merkezi’ne ziyaretçi akını

Konak'daki Sancar Maruflu Bilim Merkezi, uzay ve gök cisimleri ile ilgili filmler izleyip keyifli zaman geçirmek isteyen ziyaretçilerin akınına uğruyor.

Konak Belediyesi’nin kente armağanı olan ve İzmir sevdalısı Sancar Maruflu’nun adını taşıyan Bilim Merkezi, 7’den 70’e yurttaşlardan büyük ilgi görüyor. Bilgiyi ve bilimi klasik yöntemlerin dışında ziyaretçilerin keyif alarak öğrenmeleri için tasarlanan Bilim Merkezi, evreni keşfetmeye meraklı bireylerle dolup taşıyor.

Konak’ta Çınarlı Rekreasyon Alanı içinde açıldığı günden bu yana üç binin üzerinde ziyaretçi ağırlayan Bilim Merkezi, adeta toplumla bilimin buluşma merkezi oldu. Gruplar halinde ya da bireysel olarak ziyarete açık olan Bilim Merkezi’ne girişler ücretsiz. Ancak, yoğunluk nedeniyle önceden rezarvasyon yaptırılması gerekiyor.


Uzayı ve gök cisimlerini merak edenler için, içinde planetaryum da bulunan Sancar Maruflu Bilim Merkezi’nde 16 ayrı deney düzeneği bulunuyor. Van de Graaf Jeneratörü, Arduino Robot Kol, Plazma Küresi, Mikroskop, Bernoulli Üfleyicisi, Elektrik Motoru, Magdeburg Yarıküreleri, Küp Yanılgısı, Radyometre, Temiz Enerji Evi, Jiroskop, Elektroskop, Gürültü Davulu, Aldatan Görüntü, Denge Kuşu, Optik İllüzyon Küresi deney düzeneklerinde bilgiyi eğlenerek öğrenen çocuklar en çok güneş enerjisi ile çalışan “Temiz enerji evi” deney düzeneğine ilgi gösteriyor.

Uzay ve gök cisimleri ile ilgili filmleri de heyecanla izleyen çocukların en çok ilgisini çeken filmlerin başında ise ay ve güneş filmleri geliyor.

Konak Belediyesi Sancar Maruflu Bilim Merkezi’ne ziyaretler için 484 53 00(2946) numaralı telefon ve smbm.konak.bel.tr internet adresinden detaylı bilgi edinip rezervasyon yaptırılabiliyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir