MENÜ
İzmir 30°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sağlıkçılardan ek ödeme talebi! TAVANDAN YATIRILSIN
Güncel
21 Mayıs 2020 Perşembe 16:18

Sağlıkçılardan ek ödeme talebi! TAVANDAN YATIRILSIN

İzmir Tabip Odası Başkanı Funda Barlık Obuz, sağlık çalışanlarına yönelik ek ödemelerin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da açıkladığı gibi tavandan yapılmasını istedi.

İzmir Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Demokratik Sağlık Sen, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası, Tez Koop İş Sendikası, Güvenlik-iş Sendikası, Birleşik-Metal-İş Sendikası Dokuz Eylül Hastanesi Temsilcilikleri ve Eğitim Sen 3 No’lu Şubenin çağrısı ve sağlık çalışanlarının katılımı ile Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bir basın açıklaması düzenlendi. SES İşyeri Temsilcisi Günseli Uğur’un açıklamasının ardından, ortak metni Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Dokuz Eylül Temsilciliği adına Özgür Aslan okudu.

İzmir Tabip Odası Başkanı Funda Barlık Obuz, sağlık hizmetinin bir ekip işi olduğunu, öğretim üyesinden asistanına, hemşiresinden teknisyenine, sağlık işçilerinden güvenlik görevlilerine kadar herkesin bu ekibin bir parçası olduğunu söyledi. Ek ödemelerin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da daha önce ifade ettiği gibi, tüm sağlık çalışanlarına tavandan yapılması gerektiğini vurgulayan Obuz, adaletsiz ve ayrımcı uygulamaların iş barışını bozduğuna dikkat çekti.

Obuz, sağlık çalışanlarının pandemi mücadelesinde en ön saflarda ve büyük bir özveriyle çalıştığını, binlerce sağlık çalışanının COVID-19 ile enfekte olduğunu, 36 sağlık çalışanının ise yaşamını yitirdiğini anlattı. Obuz, sağlık çalışanlarının emekliliğe yansıyacak, insanca yaşamaya yetecek temel ücret istediklerini söyledi.
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir