MENÜ
İzmir 30°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rızabey Apartmanı Davası'nda ilk duruşma sona erdi
Güncel
3 Eylül 2021 Cuma 18:14

Rızabey Apartmanı Davası'nda ilk duruşma sona erdi

İzmir 30 Ekim Depremi'nde 36 can kaybının yaşandığı Rızabey Apartmanı ile ilgili davanın ilk duruşması sona erdi. Mahkeme, 4 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verirken, davayı 10 Eylül'e erteledi. Öte yandan Rızabey enkazında iki çocuğu ve 2 yeğenini kaybeden Hüseyin Yücel duruşma salonunda fenalaştı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Yücel'in durumunun iyi olduğunu belirtildi.

SONKALEİZMİR-İzmir 30 Ekim depreminde 36 kişi ile en çok can kaybının yaşandığı ve 17 kişinin de yaralandığı Rızabey Apartmanı ile ilgili davanın ilk duruşması İzmir 5 Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.

Mahkeme heyeti, "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olmak' suçundan 20'şer yıl hapis cezaları istenen 4 sanık hakkında "Tutukluluğun devamı" kararını alırken, davayı da 10 Eylül'e erteledi.

Rızabey enkazında iki çocuğu ve 2 yeğenini kaybeden Hüseyin Yücel, duruşma salonunda fenalık geçirdi. İlk müdahalesi duruşma salonunda yapılan Yücel ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yücel'in durumunun iyi olduğu öğrenildi.



AVUKAT GÜZEL: "DURUŞMA KÖTÜ SONA ERDİ"

Müşteki Yücel ailesinin avukatı Dilek Güzel ise duruşma sonrası açıklama yaptı, Güzel şunları söyledi:

"Sanık ifadeleri alındı SEGBİS (Sesli ve görüntülü bilişim sistemi) ile bağlanan tutuklu sanıkların ifadeleri tam olarak alınamadı. Mahkeme müşteki ifadelerini almaya başladı. Müvekkillerimden Hüseyin Yücel duruşma salonunda fenalaştı. Eşi Emine hanım da fenalaştı. Duruşmaya ara verilmek zorunda kalındı. Aileler çok acılı. Duruşma kötü bir şekilde sona erdi. Tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Dava, 10 Eylül Cuma günü saat 9.30'a ertelendi. Gerginler, iki çocuklarını, iki yeğenlerini ve annelerini kaybettiler. Her aile çok acılı. Ağzı süt kokan çocuklarını mezara verenler var. Hepsinin acısı çok yoğun. Hüseyin nasıl bu krizi geçirdi bilmiyorum. Öncesinde bir sağlık sorunu yok. Hepsi psikolojik tedavi görüyor. Antidepresanla ayakta duruyorlar."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir