MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rekor kıran Bitcoin'de sert düşüş!
Ekonomi
15 Mart 2024 Cuma 15:43

Rekor kıran Bitcoin'de sert düşüş!

Kripto çılgınlığının duraklamasıyla Bitcoin rekor seviyeden geri çekildi. Lider kripto varlık, ABD enflasyonundaki yukarı yönlü sürprizin erken faiz indirimi beklentilerini azaltması ve riskli varlıklara olan talebi düşürmesiyle gün içinde sert geriledi.

Bitcoin, üst üste 5 gün rekor tazeleyerek 74 bin dolara yaklaşmasının ardından dün ABD'de üretici enflasyonunun beklentileri aşmasıyla düşüş eğiliminde hareket ederek 67 bin dolara kadar geriledi.

Enflasyon verisinin ardından yüksek miktarda gerçekleşen Bitcoin transferleri ve ardından spot borsalardan yapılan satışlar da piyasadaki geri çekilmeyi tetikledi.

BITCOIN NEDEN DÜŞTÜ?
Tahminlerden yüksek seviyede seyreden enflasyon, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri mayısta indirmeyeceğine dair endişeleri artırarak dijital varlıklarda ve hisse senetlerinde satışa neden oldu.

Buna ek olarak, Grayscale büyük miktarda Bitcoin'i satmak üzere Coinbase'e taşıdı. Veriler, Grayscale'in bugün yaklaşık 400 milyon dolar değerinde Bitcoin'i Coinbase'e kaydırdığını gösterdi.

Grayscale'in satışları, Bitcoin borsa yatırım fonlarındaki varlıklarını paraya çeviren yatırımcılardan kaynaklandı. Bu durum piyasadaki Bitcoin arzının artmasına yol açarak fiyat üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturdu. 

KRİPTO PİYASASINDA SON DURUM
Kripto para piyasasının toplam değeri 2,52 trilyon dolar olurken Bitcoin'in piyasa değeri 1,34 trilyon dolar ve Ethereum'un piyasa değeri 449 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Bitcoin'de son 24 saatte düşüş yüzde 7'yi aşarken lider kripto varlık saat 15.30 itibariyle 67 bin 750 dolar seviyesinde işlem gördü. Ethereum yüzde 6'dan fazla düşüşle 3 bin 690 dolara geriledi. Ripple yüzde 10 düşüşle 0,620 dolardan, Cardano yüzde 11 düşüşle 0,702 dolardan işlem gördü.

City Index'in kıdemli piyasa analisti Matt Simpson, "Bitcoin'in rekor seviyeye ulaştıktan sonra değişken ve acımasız olma konusunda köklü bir geçmişi var. Ayrıca Federal Rezerv tüccarların umduğu kadar güvercin olmayacak gibi görünüyor. Bu da Bitcoin'i etkiliyor" dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir