MENÜ
İzmir 34°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
RTÜK, yayınlayan kanallar için dosya hazırlattı!
Güncel
27 Mayıs 2022 Cuma 14:08

RTÜK, yayınlayan kanallar için dosya hazırlattı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TÜRGEV ve Ensar Vakfı üzerinden Amerika'ya para aktarılması ile ilgili videoyu eş zamanlı yayınlayan KRT TV, Tele 1 ve Halk TV hakkında RTÜK'ün dosya hazırlattığı öğrenildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, (RTÜK) CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ailesinin kurucuları arasında olduğunu ifade ettiği Amerika'daki bir vakfa TÜRGEV ve Envar üzerinden para aktarılması yönündeki videosunu eş zamanlı yayınlayan KRT TV, TELE 1 ve Halk TV hakkında dosya hazırlattı.

Dosyanın pazartesi günü RTÜK'ün gündemine geleceği bildirildi.

NE OLMUŞTU?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında "Toplu bir kaçış planı yürürlükte. Kaçmanın hazırlıklarını hızlandırdılar. Erdoğan vakıf süsü verdiği paralel yapılarla yurt dışına devasa paralar aktarıyor. Akşam 22:00'de bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğim" ifadelerini kullanmıştı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vakıf süsü verilmiş paralel yapılarla yurt dışına devasa paralar aktardığını iddia eden Kılıçdaroğlu, TÜRGEV ve Ensar vakıfları aracılığı ile 1 milyar liranın ABD'deki paralel bir vakfa transfer edildiğini savunmuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir