MENÜ
İzmir 33°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Pulitzer ödülleri sahiplerini buldu
Dünya
16 Nisan 2019 Salı 13:49

Pulitzer ödülleri sahiplerini buldu

Basın dünyasının en prestijli ödüllerinden Pulitzer'de bu yılın kazananları açıklandı. ABD yerel basını okula ve kiliseye saldırı haberleriyle ödül alırken, Pulitzer'e bu yıl Trump damgasını vurdu. ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times ve Wall Street Journal, Trump'ın vergi kaçırma ve seçim kampanyasına yönelik haberleriyle ödüle layık görüldü.

Dünyanın en önemli gazetecilik ödülleri arasında gösterilen Pulitzer Ödülleri’nde kazananlar açıklandı. Gazete, dergi ve internet haberciliği, edebiyat ve müzikal kompozisyon dallarında verilen ödüllerde bu yıl gazetecilik alanında ABD’de geçen yıl yaşanan üç silahlı katliamla ilgili yayın yapan yerel gazeteler öne çıktı.

Florida eyaletinde yayın yapan Sun Sentinel gazetesi, Parkland kentindeki Stoneman Douglas Lisesinde düzenlenen ve 17 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıda, okul yönetimi ile polisin saldırı öncesi ve sonrasında yaptığı hataları sorgulayan yayınlarıyla “Kamu Hizmeti” dalında ödüle layık görüldü.

Pittsburgh Post-Gazette gazetesi ise ABD’nin Pensilvanya eyaletinin Pittsburgh kentinde 27 Ekim’de bir sinagoga düzenlenen ve 11 kişinin öldüğü, 6 kişinin yaralandığı silahlı saldırıyla ilgili haberciliği dolayısıyla “Flaş Haber” dalında ödülü kazandı.
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir