MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Piyasanın gözü kritik zirvede! Dolarda son durum...
Ekonomi
21 Ocak 2020 Salı 10:04

Piyasanın gözü kritik zirvede! Dolarda son durum...

Geçen hafta 5.85 seviyesinin altına gerileyen dolar/TL bu hafta 5.90'ın üzerine çıktı. Gözler Türkiye'den de geniş katılımın olduğu Davos zirvesinde olacak.


Dolar/TL, geçen hafta TCMB faiz indirimi sonrası bir ayın en düşük seviyeleri olan 5.84’ü görmesine karşın bu seviyelerde kalıcı olamadı.

Dünyanın en büyük ekonomisi olan ABD ve Çin’in ticaret anlaşmasına varmasına karşın ikili ticarette önemli bir çok konuyu daha sonraki görüşmelere bırakması küresel piyasalarda iyimserliğin sınırlı kalmasına neden oluyor.

DOLAR
5.928
(%0.18)
EURO
6.5795
(%0.17)
ALTIN
298.671
(%0.34)

Merkez Bankası dün yaklaşık 55 milyar TL’nin Hazine’ye aktarılması için Olağanüstü Genel Kurulu topladı. Piyasalar ise bu yıl ‘uyum ve birlikte çalışma’ teması ile toplanacak olan Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu toplantılarını takip edecek. Davos zirvesi 21 Ocak (bugün) ila 24 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek.

Toplantıya Türkiye’den Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal katılacak. Öte yandan Amerikan Merkez Bankası (Fed) önümüzdeki hafta faiz toplantısını gerçekleştirecek. Piyasa Fed’in faizlere şu aşamada dokunmasını beklemiyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir