MENÜ
İzmir 32°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Pınar Gültekin diri, diri mi yakıldı?
Güncel
28 Nisan 2021 Çarşamba 09:40

Pınar Gültekin diri, diri mi yakıldı?

Üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in (27) öldürülmesine ilişkin Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı rapor talihsiz kadının canlı canlı varile konulup yakıldığı iddiasını gündeme getirdi. Adli Tıp raporunda, “boyna bası eylemi sonrası kişi yaşıyor iken yakılmasına bağlı” ölmüş olabileceği ifade edildi.

Prof. Dr. İbrahim Üzün’ün başkanlığında hazırlanan 30 Ekim 2020 tarihli raporun sonuç bölümünde, “Kişinin ölümünün boyna basıya bağlı mekanik asfiksi sonucu meydana gelmiş olabileceği gibi boyna bası eylemi sonrası kişi yaşıyor iken yakılmasına bağlı da ölümün meydana gelmiş olabileceği, mevcut verilerle bu mekanizmalar arasında tıbben ayrım yapılamadığı” tespitine yer verildi.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü “Adli Tıp ‘Pınar Gültekin canlıyken yakılmış olabilir’ dedi” başlıklı yazısında, Pınar Gültekin cinayetine ilişkin çarpıcı raporun ayrıntılarını kaleme aldı.

İşte o yazı…

Bu yazıyı nasıl yazacağımı bilemedim.
Adli Tıp Kurumu’nun Pınar Gültekin hakkında düzenlediği raporu okudukça kanım dondu.
Çünkü Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Kurulu’nun raporunda, Pınar Gültekin’in “Boyna basıya bağlı mekanik asfiksi sonucu meydana gelmiş olabileceği gibi boyna bası eylemi sonrası kişi yaşıyor iken yakılmasına bağlı” da ölmüş olabileceği ifade ediliyor. Yani Pınar Gültekin’in ölümünün daha yaşarken yakılmasına bağlı meydana gelebileceği sonucuna varıyor.
Pınar Gültekin diri diri yakılmış olabilir, diyor.

DİRİ DİRİ Mİ YAKTI
Pınar Gültekin davasının görüldüğü Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaşan Adli Tıp Kurumu raporu 30 Ekim 2020 tarihini taşıyor. Prof. Dr. İbrahim Üzün’ün başkanlığında hazırlanan raporun sonuç bölümünde, “Kişinin ölümünün boyna basıya bağlı mekanik asfiksi sonucu meydana gelmiş olabileceği gibi boyna bası eylemi sonrası kişi yaşıyor iken yakılmasına bağlı da ölümün meydana gelmiş olabileceği, mevcut verilerle bu mekanizmalar arasında tıbben ayrım yapılamadığı” tespitine yer veriliyor.

Ben bu “Asfiksi sonucu ölüm” ifadesiyle Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının Karşıyaka Mezarlığı’ndaki ölüm kayıtlarını incelerken karşılaşmış ve irkilmiştim. Bir de bu olayda karşıma çıktı.'' 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir