MENÜ
İzmir 25°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Özgür Özel'den 'grev' açıklaması
Yerel Yönetimler
29 Mayıs 2025 Perşembe 13:28

Özgür Özel'den 'grev' açıklaması

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Büyükşehir Belediyesi işçilerinin greve çıkmasıyla ilgili olarak, “Arkadaşlarıma olumlu telkinlerde bulundum. Bir noktada buluşmalarını söyledim” dedi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DİSK genel merkezini ziyaret etti. Ziyaret sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki grevle ilgili konuşan Özel, şunları söyledi:

“CHP iktidarında bütün işçiler sendikalı olacak. Bu mücadele demokratik zeminde sürdürülecek. İşçinin haklı talepleri vardır. İşverenin zorlukları vardır. İzmir büyükşehir Belediyenin önceki dönemlerden gelen ağır borç yükleri var. Hükümetin belediyeleri silkeleme noktasında SGK, vergi borçlarıyla ilgili hemen şimdi faizle birlikte saldırmaları belediyemizi ciddi sıkıntıya sokmuştur. Ülkemizin ekonomik şartları da emekçilerin haklı taleplerini ortaya çıkarmaktadır. Mamul bir yerde anlaşmaktır önemli olan. Bir zeminde bulaşacaklarına inanıyoruz. Grev kararı yasaldır buna karşı bir şey söylemek haddimiz değildir. Dün masa kuruldu. Uzlaşma çabasını görüyoruz. Ben de örgütlenme özgürlüğünün arkasında olan bir genel başkan olarak arkadaşlarıma olumlu telkinde bulundum. Bir noktada buluşmalarını, toplu iş sözleşmesini en iyi şekilde imzalamalarını umuyorum."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Son Kale İzmir