MENÜ
İzmir 24°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Özgür Özel: TBMM'deki eylemimiz devam edecek
Politika
12 Kasım 2023 Pazar 09:56

Özgür Özel: TBMM'deki eylemimiz devam edecek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP grubunun TBMM Genel Kurulu'nu terk etmeme eyleminin ikinci bir karara kadar süreceğini açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel, Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi'nin, tutuklu milletvekili Can Atalay hakkında hak ihlali kararı veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) eylem yapan CHP milletvekillerini ziyaret etti.

Özel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Anayasal düzene karşı kalkışma girişimini protesto etmek amacıyla TBMM Genel Kurulu'nu terk etmeyen Parti Grubumuzu; eylemlerinin 4'üncü gününde, bugün sabah saatlerinde Genel Kurul'da ziyaret ettim. Eylemimiz, ikinci bir karara kadar devam edecek" dedi. 

Özgür Özel, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile bir telefon görüşmesi yaptığını duyurmuştu. Yargıtay'ın AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasını "darbe girişimi" olarak değerlendiren Özel, Kurtulmuş'tan Meclis'i olağanüstü toplamasını talep ettiğini belirtmişti. Bu kapsamda TBMM Danışma Kurulu'nun Yargıtay kararı gündemiyle toplanacağı aktarılmıştı.

Ancak Meclis'te Yargıtay kararına ilişkin yapılması planlanan olağanüstü toplantı iptal edilmişti. Bunun üzerine Özgür Özel, TBMM Genel Kurulu'nu terk etmeme yönünde eylem kararı almıştı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir