MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Özgür Özel: ''Mustafa Kemal'in askerleriyiz'' demeyen bir teğmen varsa beka sorunu oradadır!
Politika
1 Eylül 2024 Pazar 16:18

Özgür Özel: ''Mustafa Kemal'in askerleriyiz'' demeyen bir teğmen varsa beka sorunu oradadır!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atan teğmenleri eleştiren AKP'lilere tepki gösterdi. Özel, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz diyenleri hedefe koymaya kalkanları, bu andın herhangi bir kelimesiyle çelişkili olanları tarih de biz de affetmeyeceğiz." dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kara Harp Okulu mezuniyetinin ardından teğmenlerin 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı atılmasına ilişkin olarak, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz' demeyen bir teğmen varsa beka sorunu oradadır.  Mustafa Kemal'in askeriyim demeye itiraz edecek bir teğmen mezun ediyorsak işte yandığımızın resmi oradadır" dedi. 

Özel şu şekilde konuştu;

''Kara, Deniz ve Hava Harp Okulları mezuniyetlerini yapıyor. Bu sene üç okulun da birincisi genç kadın teğmenler. Onları yürekten alkışlıyorum. 

Tören bittikten sonra andı içtiler. Bu metin 2016 yılına kadar resmi törenlerde okunan metin. Birileri bu metinden rahatsız olmuşlar. Sonrasında da 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' demişler. Ne diyeceklerdi. Ne diyeceklerdi, "Hepimiz Trikopis'in askerleriyiz" mi? Elbette Mustafa Kemal'in askerleri onlar. 

'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' demeyen bir teğmen varsa beka sorunu oradadır.  Mustafa Kemal'in askeriyim demeye itiraz edecek bir teğmen mezun ediyorsak işte yandığımızın resmi oradadır. 

-Bu ne siyasettir, ne 28 Şubatçılıktır bilmem ne... Bir gün askerler işlerini bırakıp bizim işlerimize karışmaya kalkarsa 15 Temmuz gecesi nasıl 14 arkadaşımızla gittik Meclis'i açtırdık. Orada durmaya biliriz. 

-Mustafa Kemal'in askerleriyiz diyenleri hedefe koymaya kalkanları, bu andın herhangi bir kelimesiyle çelişkili olanları tarih de biz de affetmeyeceğiz.''

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir