MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Oyuncu Sema Çeyrekbaşı hayatını kaybetti!
Güncel
5 Ağustos 2024 Pazartesi 18:02

Oyuncu Sema Çeyrekbaşı hayatını kaybetti!

Tiyatro oyuncusu Sema Çeyrekbaşı 73 yaşında hayatını kaybetti.

Usta tiyatro oyuncusu Sema Çeyrekbaşı 73 yaşında hayatını kaybetti. Oyuncu, pıhtı atması sonucu geçen ay yoğun bakıma alınmıştı. Çeyrekbaşı'nın vefatını Oyuncular Sendikası duyurdu. Oyuncular Sendikası'nın açıklamasında "Değerli meslektaşımız Sema Çeyrekbaşı hayatını kaybetti. Çok üzgünüz. Ailesine ve tüm sevenlerine sabır diliyoruz. Başımız sağ olsun" denildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın açıklamasında ise şunlar kaydedildi: 

''Sanat dünyamızın kıymetli bir ismini daha yitirmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Devlet Tiyatrolarımızın emektar sanatçısı Sema Çeyrekbaşı'na Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyoruz. Mekanı cennet olsun.''

SEMA ÇEYREKBAŞI KİMDİR?

1951 yılında İzmir'de doğan Sema Çeyrekbaşı, Türkiye'de kadın hareketinin öncü isimlerinden Latife Bekir Çeyrekbaşı'nın torunudur. İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda birçok oyunda rol almış ve 1993-1994 sezonunda Sanat Yönetmeni olarak görev yapmıştır.


Çeyrekbaşı, 2007'de Inishmaan'ın Sakatı oyunundaki rolü ile 11. Afife Tiyatro Ödülleri'nde Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu Ödülü'nü kazanmıştır.

Ayrıca, 2011'de Temiz Ev oyunundaki performansı ile 15. Afife Tiyatro Ödülleri'nde ve 16. Sadri Alışık Ödülleri'nde Komedi veya Müzikal Dalında Yardımcı Rolde Yılın En İyi Kadın Oyuncusu ödüllerine layık görülmüştür. Kuyucaklı Yusuf, Kadının Adı Yok, Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak gibi önemli Türk filmlerinde de rol almıştır.

Çeyrekbaşı son olarak Sandık Kokusu dizisinde rol alıyordu.  

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir