MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Orman köylüsünü donattılar
Türkiye
22 Mart 2020 Pazar 11:23

Orman köylüsünü donattılar

Balıkesir’de orman köylüleri, Orköy (Orman ve Köy İlişkileri Daire Başkanlığı) desteklemeleri ile ‘sertifikalı orman işçisi’ oldu, 59 aileye motorlu testere ve koruyucu giyim eşyası dağıtıldı.

Ahmet ERTAN/BALIKESİR (Sonkaleİzmir)- Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yaptıkları açıklamada, “Orman köylüsü kırsal mahallelere 2019 yılında uygulanmaya başlanan motorlu testere projesi ile hem motorlu testere, hem de koruyucu donanım desteği verildi.  Bu aileler önce ormanda yapılacak kesim ve dikim çalışmalarında iş güvenliği konusunda eğitildiler. Sertifikaları aldıktan sonra da donatıldılar. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun öngördüğü yükümlülüklerin yerine getirilmesinde köylülerin üzerinde oluşan maliyetler Orman Genel Müdürlüğü tarafından bu konudaki Orköy desteklemeleri ile hafifletildi” dedi.

Yetkililer, ayrıca 41 aileye Süt Koyunculuğu, 167 aileye Süt Sığırcılığı projeleri ile  yüzde 20’si hibe olmak üzere toplam 5 milyon 600 bin  TL destekleme sağlandığını kaydetti, Süt Koyunculuğu ve Süt Sığırcılığı Projelerinin yüzde 20’si hibe, ilk 2 yıl ödemesiz olmak üzere sonraki 5 yıl da geri ödeneceğini Motorlu Testere Projesinin ise yüzde 20’si hibe ve 3 yıl geri ödemeli olarak planlandığını bildirdiler.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir