MENÜ
İzmir 34°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
O intihara vekil isyanı! GÖRMÜYORSUNUZ, DUYMUYORSUNUZ...
Güncel
31 Ocak 2021 Pazar 15:48

O intihara vekil isyanı! GÖRMÜYORSUNUZ, DUYMUYORSUNUZ...

İzmir'in Buca İlçesi'nde 30 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası Erdem Topuz'un işsizlik nedeniyle bunalıma girip intihar etmesi CHP'nin Roman kökenli İzmir Milletvekili Özcan Purçu'yu isyan ettirdi. CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, "Gözünüz kulağınız tıkalı, duymuyorsunuz, görmüyorsunuz! Günlük değil kalıcı çözümler gerekiyor! Fark edin" diyerek hükümete yüklendi.

İzmir'in Buca İlçesi'nde oturan 30 yaşındaki, evli ve 2 çocuk babası müzisyen Erdem Topuz, 18 aydır işsiz olması nedeniyle bunalıma girdi. Dün öğle saatlerinde ailesini akrabalarının yanına yollayan bağlama sanatçısı Erdem Topuz, kömür sobasını tutuşturup kovasını dışarı çıkardı. Uykuya dalan Topuz, odayaya yayılan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti. Erdem Topuz'dan haber alamayan yakınları durumu polis ve 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi. İçeri giren ekipler Topuz'un cansız bedeni ve odanın ortasında duran kömür kovasıyla karşılaştı. Aslen Muşlu olan Erdem Topuz'un pandemi yüzünden eğlence mekanlarının kapalı olması nedeniyle yaklaşık 18 aydır işsiz olduğu ve bunalıma girdiği öğrenildi.

GÖRMÜYORSUNUZ, DUYMUYORSUNUZ!

Yürekleri yakan bu intihar İzmir'de büyük yankı buldu. Çok sayıda yurttaş sosyal medyadan tepkisini dile getirirken, CHP'nin Roman kökenli İzmir Milletvekili Özcan Purçu da dikkat çeken bir açıklama yaptı. Daha önce defalarca müzisyenlerin pandemi dolayısıyla yaşadığı sıkıntıya işaret eden Purçu, "Bu konuyu defalarca mecliste gündeme getirdik, araştırma önergesi verdik. Abarttığımızı söyleyenler, oturduğu yerden sayı hesabı yaptılar. Müzisyenler evine ekmek götüremiyor! Gözünüz kulağınız tıkalı, duymuyorsunuz, görmüyorsunuz! Günlük değil kalıcı çözümler gerekiyor! Fark edin" diye tepkisini dile getirdi.

(Canına kıyan müzisyen Erdem Topuz)

SEKTÖRÜN BİR NEFERİ DAHA GİTTİ

Bir tepki de CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç'tan geldi. CHP'li Kılıç, "Aylar önce Meclis kürsüsünden dile getirdiğim müzik sektörünün sorunlarını görmezden gelen AKP iktidarı bir müzisyenin daha ölümüne sebep oldu. İktidarın görmezden geldiği müzik sektörünün bir neferi daha,İzmir Buca’da yaşayan iki çocuk babası Erdem Topuz geçim sıkıntısı çektiği için intihar etti" açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir