MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
O heykelle ilgili flaş gelişme! Başkan Oğuz duyurdu...
Güncel
9 Aralık 2019 Pazartesi 12:06

O heykelle ilgili flaş gelişme! Başkan Oğuz duyurdu...

İzmir'in Urla İlçesi'nde büyük tepki çeken rengarenk Atatürk heykeli ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, bir kahvaltı mekanının bahçesindeki heykelin kaldırılacağını duyurdu.

SONKALEİZMİR- Konuyla ilgili bir açıklama yapan Urla Belediye Başkanı CHP'li Burak Oğuz, "İlçemiz sınırları içindeki bir işletme, bahçesinde Atatürk heykeli yaptırmış. Belediyemizle uzaktan yakından ilgisi yoktur... Asılsız ve kasıtlı haberleri üzüntüyle karşıladım. İşletme sahibiyle görüştüm. Kendisinin Atatürk’çü olduğunu, bu heykelin estetik bir görünüm değerinde olduğunu düşünerek yaptığını söyledi... Yanlış anlaşılmaları gördüm ve hemen heykeli kaldıracağım dedi... Urla Belediyemiz, Atatürk Cumhuriyeti çizgisinde, halkıyla buluşarak, başarılı hizmetlerine devam edecektir... Saygılarımla..." ifadelerine yer verdi.

Urla Kalabak ve Kekliktepe mevkileri arasında yer alan Zeytinli Köşk adlı kahvaltı mekanına yerleştirilen rengarenk Atatürk heykeli, Başkan Oğuz'un açıklamasının ardından kaldırıldı. Mekanın sahibi ve heykeltraş Turgut Kahraman, 6 metre uzunluğundaki alüminyumdan oluşan renkli Atatürk heykelini "yapımı henüz tamamlanmadığı için" kaldırdıklarını açıkladı. Kahraman, özellikle sosyal medya kullanıcıları tarafından renklerinden dolayı eleştirilen heykelin, geçici bir süreyle kaldırıldığını söyledi.

İSTİSMARI ELEŞTİRİLERİ

Urla Kalabak ve Kekliktepe mevkileri arasında yer alan Zeytinli Köşk adlı kahvaltı mekanına yerleştirilen rengarenk Atatürk heykeli tartışma yaratmıştı. Mekanın girişine konulan, zeybek oynayan Atatürk heykeli, birçok kesimin tepkisini çekmişti. Yurttaşlar, aynı zamanda heykeltraş olan işletmeci Turgut Kahraman tarafından Atatürk'ün istismar edildiğini, heykelin bir an önce oradan kaldırılması gerektiğini savunmuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir