MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Narin'i arama çalışmalarında flaş gelişme... 1 kişi gözaltında!
Güncel
28 Ağustos 2024 Çarşamba 14:33

Narin'i arama çalışmalarında flaş gelişme... 1 kişi gözaltında!

Diyarbakır’da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmalarında 8. günde bir şüpheli gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, "Her ihbarı değerlendiriyoruz. Çember daraldı, kısa sürede sonuca ulaşmayı bekliyoruz. Deliller ve ifadeler elimizde" dedi.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları devam ediyor.

Kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta 15.00 sıralarında Narin Güran'dan haber alamayan ailesinin yetkililere bildirmesi üzerine bölgede 112 Acil Sağlık, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD ve Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ekiplerince başlatılan arama çalışması sürüyor.

Narin'i bulmak için AFAD bünyesindeki dalgıçlar sulama kanalında çalışma yürüttü. Jandarma ve AFAD'a bağlı arama kurtarma ve diğer ekipler, mahallenin çevresi, kayalıklar, dere ve sazlık, tarlalar ile mahallenin içindeki atıl alanlar, boş evler, ahırlar, samanlıklar ve evlerin bahçesinde arama gerçekleştirdi.

Narin Güran ile ilgili Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım açıklamada yaptı.

Yıldırım, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

''Narin'imiz için devletimiz bütün imkanları şu anda kullandı, kullanmaya devam edecek. Allah nasip ederse kısa bir zamanda Narin'imize ulaşacağız. Tabii ki olay yeri incelemesinden tutun kriminal ekiplerimiz en ince ve hassas konulara kadar değinmiştir. En ufak delillere kadar gerekli inceliği yapmıştır. Diyarbakır'ın 17 ilçesinden toplam 1000 küsur komando halihazırda ikinci, üçüncü defa arazide, bölgede arama faaliyetlerine devam etmektedir. Diyarbakır Adli Tıp, İstanbul Adli Tıp, Van Kriminal Daire olmak üzere birçok delillerin incelendiği yerlere mevcut deliller gönderilmiştir. Milletimiz şundan emin olsun ki devletimiz inşallah Narin'i çok kısa bir zamanda bulacaktır. Tabi ki bu süreç içerisinde birçok ihbar gelmektedir, asıllı asılsız olsa da biz her türlü ihbarın üzerine de gitmekteyiz.

Şu anda çember çok daraldı, yeraltı görüntüleme cihazlarına kadar Jandarma Genel Komutanlığı ve imkanlarını biz buraya yağdırdık. Allah devletin bütün imkanlarını bize verdi ve biz bunları kullanıyoruz. Merak etmeyin, bu kızımıza niyetimiz sağ salim inşallah ulaşalım. Derdimiz o yönde, sağ salim ulaşma yönünde. İsteğimiz o ki Narin'imize sağ salim ulaşalım.''

"SONUCA ÇOK YAKLAŞTIK"

Hareket Merkezi'ndeki personelin de alanında uzman olduğunu aktaran Yıldırım, çalışmalarına hep beraber devam ettiklerini kaydetti.

Yıldırım, "Yani çok kısa bir süre kaldığını değerlendiriyorum. Çok kısa bir sürede inşallah Narin'imize müjdesini bu millete gene burada da vermek isterim. Allah hepimizin yardımcısı olsun." ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin, "olaya ilişkin ipucu var mı?" sorusu üzerine Yıldırım, "Tabii ki elimizde deliller var, ifadeler var. Narin'in dakika dakika, bakın saat saat demiyorum dakika dakika Narin’in köydeki hareketlerini, faaliyetini her türlü şeyini kayıt altına aldık. Biz zaten delilleri bir şekilde oluşturuyoruz. Bu deliller üzerinde yürüyoruz. Sonuca çok yaklaştık. Ben buna inanıyorum. Sonuca çok yaklaştık. İnşallah yakın bir zamanda sonucu alacağız." diye konuştu.

Yıldırım, konuşması şöyle sürdürdü:

''Biz olayı ilk andan itibaren adli vaka olarak görüyoruz. İlk andan itibaren bize haber verildiği andan itibaren olay adli bir vaka. Bizim için adli, kolluk için adli. Biz bütün ihtimalleri değerlendiriyoruz. Yani şu anda da sizleri açıklayamadığım her türlü ihtimali de değerlendiriyoruz ve değerlendirmek zorundasınız. Böyle bir çalışmamız var. Günümüzdeki şu anda yapılan arama çok daha büyük çaplı bir arama. Daha ince, daha acaba gözden kaçan bir yer var mı mantığında biz en ufak ihtimali de değerlendirmek zorundayız, değerlendiriyoruz. İnşallah sonuç alacağız.

Gazetecilerin "Narin'in sağ olduğunu mu, düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine Yıldırım, konuşmasını şöyle tamamladı:

''İnşallah Narin'imizi yani sağ olarak bulmak istiyoruz. Gönlümüz onu sağ olarak ele geçirmek. Şuradaki insanların hiçbiri farklı bir şey düşünmek istemiyor, çünkü gönüller yaralı, bugün 85 milyon çok üzülüyor. Yaptığımız bu sorumluluk 85 milyonun arkamızda olduğunu bilerek yaptığımız hareket. İnşallah sonuca varacağız. Elimizde bilgiler, bazı konular var, yani ama şimdi ben burada bir takım konular delillendirmeden bir şey söyleyemem. Şudur diyemem. Bunu kimse söylemez. İnşallah kötü düşünmemeye gayret gösteriyoruz. Şu anda delilleri toplamaya çalışıyoruz. Köyde çıkan kan lekesi çocuğun burnunun kanamasıyla ilgili atılmış bir şeydi. O delil Narin'e ait değil.''

BİR TERLİK DAHA BULUNDU

Öte yandan arama çalışmalarının 8’inci gününde, mahalleye iki kilometre uzaklıktaki derede dün başlatılan çalışmalarda su debisi düşürüldü.

Bölgede yapılan aramalarda bir çocuk terliği bulundu. Aile ile yapılan görüşmede terlik numarasının Narin’inkinden farklı olduğu belirtildi. Terlik incelemeye alınırken, bölgede ekiplerin çalışmaları devam ediyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir