MENÜ
İzmir 29°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mordoğan'ın çehresi değişiyor!
Güncel
2 Kasım 2021 Salı 13:52

Mordoğan'ın çehresi değişiyor!

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Mordoğan'ı cazibe merkezi haline getirecek projenin müjdesini verdi. 2022 yaz mevsimine yetiştirilmesi planlanan proje ile sahil şeridinde oturma, güneşlenme gibi ihtiyaçları karşılayacak olan kıyı kronmanı oluşturulacak. Bölgede ayrıca Atatürk anıtı ve tören alanı da yer alacak. Yapılacak etkinlik mekanında ise konser ve sinema faaliyetleri için Nergis Sahnesi bulunacak.

Karaburun Belediyesi, 2022 yazına Mordoğan'ın yeni çehresi ile girebilmesi için hummalı bir çalışma yürütüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tasarımı üzerinde çalıştığı ''Mordoğan Kıyı Meydanı ve Nergis Sahnesi Peyzaj Tasarım Projesi'' ile Mordoğan'ın önemli bir cazibe merkezi haline getirilimesi planlanıyor.
Çalışmalar ile ilgili bilgi veren Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, proje kapsamında yer alan ''Atatürk ve Çocuklar'' heykeli ile çevre alan düzenlemesinin açılışını 29 Ekim'de gerçekleştirmenin mutluluğu içerisinde olduğunu söyledi. 

Erdoğan proje ile ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

''Yoğun geçen altyapı çalışmaları sonrasında, Mordoğan’ımızda vatandaşlarımızın denizle daha fazla buluşmasını sağlayacak, cazibe merkezi yaratacak projemizin müjdesini sizlerle paylaşmak istiyorum. İzmir Büyükşehir Belediyemizin tasarımı üzerine çalıştığı "Mordoğan Kıyı Meydanı ve Nergis Sahnesi Peyzaj Tasarım Projesi”nde son aşamaya gelmiş bulunuyoruz.

Proje kapsamında yer alan “Atatürk ve Çocuklar”  heykelimiz ile çevre alan düzenlemesinin açılışını 29 Ekim kutlamalarımıza yetiştirmek için büyük bir çaba sarf ettik. Heykel alanının çevresini Meydan Projesi kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi ile beraber gerçekleştirdik. Heykeltraş Onur Kocaer tarafından hazırlanan “Atatürk ve Çocuklar Heykeli”, meydan projemiz hayata geçtiğinde ölçek ve alana uyum olarak sizlerin beğenisini çok daha fazla kazanacak. Heykelimizin alt kaidesi de en kısa sürede tamamlanarak, yaklaşık 40 cm daha yükselecek.


TÖREN ALANI, OTURMA ALANLARI, KIYI KRONMANI
Meydan projemiz; özellikle nüfusumuzun çok yoğun olduğu yaz aylarında, kamusal alan kullanımlarını zenginleştirmeyi, denizle olan ilişkilerini kent merkezinde bulunan kumsal ve balıkçılık faaliyetlerine paralel işlevlerle yeniden kurgulamayı hedefliyor. Buradan hareketle projemizin Kıyı Meydanı kısmında; oturma, güneşlenme gibi çeşitli kullanımlara imkan veren kıyı kronmanı, Atatürk Anıtı ve tören alanı, ağaç altı oturma mekanları, kumsala iniş rampası ve su sebilleri bulunacak.

NERGİS SAHNESİ KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİNİN MERKEZİ OLACAK
Balıkçı mezatımızın bulunduğu bölümde tasarlanan etkinlik mekânında ise konser, tiyatro, açık hava sineması gibi kültür-sanat etkinliklerimizi yapacağımız “Nergis Sahnesi” bulunacak. Yine projemiz kapsamında; halihazırda alanda bulunan araç ve yaya köprüleri yeni tasarımın bir parçası olarak yeniden ele alınacak. 2022 yaz mevsimine yetiştirmeyi planladığımız yeni projemiz tamamlandığında Mordoğan Mahallemiz, bir kent hafızası oluşturacak kadar uzun yıllar kalıcı olacak, yeni kullanımlara da imkan sağlayacak.

Projemizin şimdiden Mordoğan’ımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesile ile projemizin en önemli parçası olan ve Cumhuriyet coşkumuza yetiştirdiğimiz Atatürk ve Çocuklar heykelinin açılışına katılan tüm hemşehrilerimize de bir kez daha teşekkür ediyorum.''

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir