MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Minikler için kent kültürü ve tarihi eğitimleri
Yerel Yönetimler
16 Ekim 2024 Çarşamba 10:08

Minikler için kent kültürü ve tarihi eğitimleri

Çocukların, yaşadıkları kentin tarihini ve kültürünü daha iyi tanıması ve kentle bağ kurması amacıyla çalışmalar yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 4. ve 5. sınıf öğrencilerine yönelik ücretsiz Kent Kültürü ve Tarihi Eğitimleri düzenleyecek. 5 Kasım’da başlayıp 2025 yılı mayıs ayı sonuna kadar devam edecek eğitimlerle yaklaşık 2 bin 500 çocuğa ulaşılması hedefleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Arşivi ve Müzeler Şube Müdürlüğü, çocukların İzmir'i daha yakından tanımaları için önemli bir proje yürütüyor. Bu kapsamda Kent Kültürü ve Tarihi Eğitimleri, 5 Kasım’da 4. ve 5. sınıf öğrencilerine yönelik başlatılacak. Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi'nde (APİKAM) ücretsiz gerçekleştirilecek eğitimlere katılan çocuklar, İzmir konulu öyküler üzerinden hem eğlenerek yeni bilgiler öğrenecek hem de yaratıcılıklarını geliştirecek. Eğitimlerde görsel öykü sunumlarının yanı sıra atölyeler ve sergi ziyaretleri yapılacak.


Başvurular başladı
Eğitimler, “Kemeraltı: Gizli Hazine” ve “Kordon’daki Beyaz Ev” öyküleri üzerinden salı ve perşembe günleri olmak üzere haftada iki gün sabah ve öğleden sonra iki oturumla düzenlenecek. Kurum bünyesindeki eğitmenler aracılığıyla verilecek eğitimlerden sonra öğrencilere kitap da hediye edilecek. Eğitimler kapsamında APİKAM sergi salonundaki Yanık Yurt- Kurtuluş Savaşı’nda İzmir ve Batı Anadolu Yangınları sergisi de rehber eşliğinde gezdirilecek. Hem kültürel miras bilincini hem de Milli Eğitim Bakanlığı müfredatını destekleyici bir nitelik taşıyan eğitimlere katılım için sınıf öğretmenleri 293 15 88 ve 293 39 10 numaralı telefonlardan başvuru yapabilir.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir