MENÜ
İzmir 25°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Milli Savunma Bakanlığı: 1 ayda 80 terörist etkisiz hale getirildi
Güncel
22 Kasım 2020 Pazar 11:58

Milli Savunma Bakanlığı: 1 ayda 80 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, son 1 ayda 8'i büyük, 23'ü orta çaplı olmak üzere toplam 31 operasyonda 80 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı, Basın Halkla İlişkiler Müşavirliği'nde görevli Deniz Yarbay Nadide Şebnem Aktop, yaptığı videolu açıklamada, bakanlığın tüm birlik ve kurumlarının, Türkiye'nin egemenlik ve bağımsızlığımızı korumak, 83 milyon vatandaşı güvenliğini sağlamak, karada, denizde ve havada Türkiye'nin hak, alaka ve menfaatlerini korumak, aynı zamanda bölge ve dünya barışına katkıda bulunmak için her türlü gayreti gösterdiğini bildirdi.

Aktop'un açıklaması şöyle oldu:

"Bu kapsamda; icra edilen operasyonlar neticesinde son bir ayda 8'i büyük, 23'ü orta çaplı olmak üzere toplam 31 operasyon icra edilmiş, 80 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Irak'ın kuzeyinde PKK'ya karşı mücadelemiz Hakurk ve Haftanin bölgelerinde Pençe Harekâtları ile başarıyla icra edilmektedir.

Önce Pençe-Kartal, ardından Pençe-Kaplan Harekâtı ile bölgede yıllarca teröristler tarafından kullanılan geniş bir alanda kontrol sağlanmış ve terör örgütüne büyük bir darbe vurulmuştur.

Pençe operasyonları sonucunda; bugüne kadar toplam 348 terörist etkisiz hale getirilmiştir. İcra edilen operasyonlar neticesinde güvenlik güçlerine teslim olan ve örgütten kaçan teröristlerin sayısında artış olduğu görülmektedir" 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir