MENÜ
İzmir 28°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Milli Savunma Bakanı Akar’dan flaş açıklama
Türkiye
28 Şubat 2020 Cuma 12:15

Milli Savunma Bakanı Akar’dan flaş açıklama

Suriye'de rejim güçleri tarafından düzenlenen hain hava saldırısında 33 askerin şehit olmasının ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan ilk açıklama geldi. Akar, "Birliklerimizin bulunduğu yerler önceden Rusya Federasyonu’nun sahadaki yetkilileri ile koordine edilmesine rağmen bu saldırı gerçekleştirilmiş, ilk atışa müteakip bir kez daha uyarı yapılmasına rağmen maalesef saldırı devam etmiştir" ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki ‘Güvenlik Zirvesi'nin ardından Suriye sınırına hareket etti.

Hulusi Akar ile birlikte Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz da sınır hattına gitti.

Akar, “Hain saldırı sonrasında uçak, SİHA ve kara ateş destek vasıtalarımızla 200’ü aşkın rejim hedefi ağır ateş altına alındı” dedi.

Akar, şunları söyledi:

*Bu saldırı sırasında birliklerimizin etrafında hiçbir silahlı grubun da bulunmadığını belirtmek isterim.

*Birliklerimizin bulunduğu yerler önceden Rusya Federasyonu'nun sahadaki yetkilileri ile koordine edilmesine rağmen bu saldırı gerçekleştirilmiş, ilk atışa müteakip bir kez daha uyarı yapılmasına rağmen maalesef saldırı devam etmiştir.

*Bu hava saldırıları sırasında ambulanslar dahi vurulmuştur.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir