MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Metin Feyzioğlu'ndan Ankara Barosu’na tepki!
Güncel
28 Nisan 2020 Salı 18:52

Metin Feyzioğlu'ndan Ankara Barosu’na tepki!

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın LGBTİQ+ bireyleri hedef gösteren açıklamasına tepki gösteren ve sonrasında hakkında soruşturma başlatılan Ankara Barosu ile ilgili flaş bir çıkış yaptı. Feyzioğlu, "Ankara Barosu tarafından yapılan bu sorumsuz açıklamayı tasvip etmemiz mümkün değildir" dedi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın homofobik açıklamalarına tepki gösteren ve sonrasında hedef haline gelen Ankara Barosu’na sahip çıkmak yerine eleştiride bulundu. Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Diyanet İşleri Başkanı ile Ankara Barosu yöneticileri arasında yaşanan tartışmaya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Ankara Barosu 100 yıllık Cumhuriyet’in koca çınarıdır. Yöneticilerinin bu nedenle sorumlulukları büyüktür. Her atılacak adımın, her yazılacak kelimenin bu sorumluluğun izlerini taşıması gerekir. Ankara Barosu tarafından yapılan bu sorumsuz açıklamayı tasvip etmemiz mümkün değildir.

Öte yandan bir diğer üzüntümüz, Ankara Barosu Başkan ve Yönetiminin Türkiye’nin gerçek gündemini değiştirmiş olmasıdır. Covid-19 salgını sebebiyle ülkemiz ve adliyelerin fiilen kapalı olması dolayısıyla meslektaşlarımız, sağlık kaygıları yanında büyük bir ekonomik sıkıntıyla mücadele etmektedir.

Bu süreçte avukatların meslek örgütlerine düşen sorumluluk, zor zamanlar yaşayan meslektaşlarımıza el birliğiyle sahip çıkmaktır. Onları hem sağlık hem ekonomik anlamda koruyacak tedbirleri almak ve bunun takipçisi olmaktır.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Akın Ertaş
 30 Nisan 2020 Perşembe 02:07
Zinde güçlerin başında gelen meslek odalarında birlik ve beraberlik ruhunun yüceltilmesi meslek mensuplarının hem teker teker hem de bir arada güçlerini artırmaktadır. Bu gün bu güce ihtiyaç çok fazladır. Benim diyeceğim sizleri gücünü azaltacak bütün tepkiler sümen altına! sizin gücünüzü yükselten bütün tavırlar sümen üstüne! Akıllıların başı Avukat kardeşlerim; Adaletin gücü adına bu gibi şeyleri açığa vurmamak için centilmenlik anlalması yapın Yetimlerin yüzü suyu hürmetine bu anlaşmaya uyun. Açıktan kimse kimseyi yıpratmasın. Siz buna en yatkın odasınız Bana inanın!
 Çetin
 29 Nisan 2020 Çarşamba 14:50
Sayın Metin Feyzioğlu Anayasanın oylanması zamanında da size pek güvenmiyordum şimdi nekadar haklı olduğumu anladım bence siz o mevkiye hiç yakışmıyorsunuz birdahaki seçimlerde kazanacağınızı hiç sanmıyorum yazık!!!!!!!!!!!
 metin cebeci
 28 Nisan 2020 Salı 21:35
sayın başkan bu yakıştımı sana istanbul sözleşmesi adı altında akp yasa çıkartırken diyanet nerdeydi şimdi boşuna yandaşlık yapmak için zırlamasın
 Arif Koçak
 28 Nisan 2020 Salı 19:08
Barolar birliği başkanı olarak oturduğu koltuğun yasal olduğuna ve desteğinin olduğunu sanmıyorum.bu nedenlr barolar birliği başkanının sözlerini ciddiye almıyorum.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir