MENÜ
İzmir 33°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Merkez Bankası'na yeni atama doları uçurdu
Ekonomi
30 Mart 2021 Salı 09:56

Merkez Bankası'na yeni atama doları uçurdu

Para Politikası Kurulu (PPK) üyesi olan Murat Çetinkaya'nın TCMB başkan yardımcılığı görevinden alınarak yerine Mustafa Duman'ın atanmasının ardından TL satış baskısında kalırken, kur 8.27 seviyesine kadar yükseldi.

TCMB başkanının değiştirilmesiyle zedelenen para politikası kredibilitesinin etkisiyle yükselen dolar/TL bu sabah 8.27’li seviyelerden işlem görürken, ani tırmandığı 22 Mart’tan bu yana en yüksek düzeye çıktı.

Para Politikası Kurulu (PPK) üyesi olan Murat Çetinkaya’nın TCMB başkan yardımcılığı görevinden alınarak yerine Mustafa Duman’ın atanmasının ardından TL satış baskısında kalırken, corona virüsü vaka sayılarındaki artış sonucu kısıtlamaların sıkılaştırılması ve doların küresel çapta değer kazancı da değer kaybında etkili oldu.

  • DOLAR

    8,2549(%0,55)

  • EURO

    9,7132(%0,57)

  • ALTIN

    452,1840(%0,07)

Bir analist, başkan değişimi kadar belirleyici olmasa da bir PPK üyesinin değişiminin TL’de satışı tetiklediğini belirterek, “Bunun yanı sıra vaka sayılarındaki artışın ardından kapanma ve bunun hizmet sektörüne yansımaları, bunun getireceği potansiyel mali yük ve doların küresel çapta değer kazanması Türk varlıklarına iştahı azaltıyor” dedi.

Her ne kadar TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu olağanüstü bir toplantıyla faiz indirilmeyeceğini ve dünkü açıklamasında nisan ayında hemen faiz indirileceği ön yargısını doğru bulmadığını belirtmiş olsa da, yatırımcılar faizleri indirme yanlısı görüşün güçlendiğini ve ekonomi politikalarındaki öngörülebilirliğinin azaldığını belirtiyorlar.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir