MENÜ
İzmir 34°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Menemen'de gergin kongre
Spor
25 Mayıs 2019 Cumartesi 16:41

Menemen'de gergin kongre

Menemen Belediyespor'un eski Başkan Tahir Şahin'in kurduğu şirkete devri gündemiyle yapılan olağanüstü kongre gergin anlara sahne oldu. Kongrede seçime tek aday olarak giren Tahir Şahin başkanlığa seçilirken, kulübün ismi de oy çokluğuyla Menemenspor A.Ş. olarak değiştirildi. Kulübün logosunun değişmesi de oy çokluğu ile kabul edildi.

Kulübün kurucu üyesi Fikret Uzun ve onursal başkanı Tahir Şahin'in yarışacağı, Menemen İlçe Stadı'ndaki kongre gergin başladı. Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un adayı olarak bilinen Uzun, divanın 346 üye ile değil 147 üye ile oluşması gerektiğini söyleyerek itiraz etti. Uzun, son anda üyelikten çıkarmalarla sayının düşürüldüğünü, ancak üyelikten çıkarma yetkisinin sadece genel kurulda olduğunu hatırlattı. Hazirun listesinin 15 gün önce yapılması gerektiğini vurguladı. Kongrede tansiyonun yükselmesinin ardından konuşan Tahir Şahin ise "Kongre üyeleri divanın 147 üyeden oluşmasını istiyorsa öyle yapılır" dedi. Mahkemenin bu duruma karşı çıkmadığını belirten Şahin, kimsenin yargıdan büyük olmadığını söyledi.

'AMAÇ HERKESİ KUCAKLAMAK'
Bunun üzerine Fikret Uzun yönetim listesini vermeyince, başkanlık seçimine tek adayla gidildi. Tahir Şahin, kulübün başkanı seçildi. Menemen Belediyespor olan kulübün ismi de oy çokluğuyla Menemenspor A.Ş. olarak değiştirildi. Kulübün logosunun değişmesi de oy çokluğu ile kabul edildi. Şahin, bu değişiklikteki amaçlarının "herkesi kucaklamak" olduğunu ileri sürdü. Fikret Uzun'a elleri birlikte yukarı kaldırma talebinde bulundu. Ancak Uzun, sadece Şahin'in elini sıkıp kongreyi terk etti.

NELER OLMUŞTU?
Menemen'de 4 dönem üst üste belediye başkanlığı yapan ancak 31 Mart'ta CHP'nin tekrar aday göstermediği Tahir Şahin, 15 Ağustos 2018 tarihinde, Menemenspor Sportif Faaliyetler ve Ticaret Anonim Şirketi'ni kurmuştu. Tahir Şahin, tek ortak olduğu şirkette, temsile yetkili yöneticiler olarak ise kayınbiraderi Ufuk Anık, teyzesinin oğlu Nadir Şenel ve yakın çalışma arkadaşı eski belediye meclis üyesi Mustafa Sevinç'i göstermişti. Ardından, Menemen Belediyespor'un dernek statüsünden çıkarılıp bu şirkete devri için çalışmalar başlatılmıştı. Kulübün devri gündemi ile 23 Aralık 2018 tarihinde alınıp deftere işletilen genel kurul kararındaki 7 imzadan 2'sinin sahte olduğu ortaya çıkmıştı. İmzaları taklit edilen iki kulüp yöneticisi, "toplantıdan ve alınan karardan bile hiç haberimiz olmadı" diye mahkemeye dilekçe vermişti. Kulübün kurucu üyesi Fikret Uzun ise üyelere duyurulmadan ve sahte belgelerle alınan olağanüstü genel kurul kararının iptali için dava açmıştı. Mahkeme kulübün devriyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı alıp ilk duruşmayı 28 Mayıs tarihine verirken, Şahin cephesi sürpriz bir hamle ile olağanüstü genel kurulu duruşmadan tam 3 gün önceye, yani bugüne (25 Mayıs) aldırmıştı.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir