MENÜ
İzmir 33°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Menemen'de Pehlivan'a yetki şoku... 700 İŞÇİYİ BELEDİYEYE ALMADI!
Politika
2 Şubat 2021 Salı 15:04

Menemen'de Pehlivan'a yetki şoku... 700 İŞÇİYİ BELEDİYEYE ALMADI!

Menemen'de kura çekimi ile başkanvekilli olan AK Partili Aydın Pehlivan, ilk meclis toplantısında yetki şoku yaşadı. Pehlivan'ın belediye şirketleri Meta-Su ve Metaş şirketlerinin yönetimini devralması için verilen önerge CHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi. Gelişmelerden sonra Pehlivan'ın talimatıyla belediyeye alınmayan 700'e yakın işçi düğün salonunda toplanarak yaşananlara tepki gösterdi. CHP'li Deniz Karakurt, "Zorbalık yaparak yetkiyi almak istiyorlar" dedi

SONKALEİZMİR-İzmir Valiliği'nin kararıyla tekrarlanan kura çekimi sonrası Menemen Belediye başkanvekilliği koltuğuna oturan AK Partili Aydın Pehlivan dün gerçekleştirilen Şubat ayı meclis toplantısında yetki şoku yaşadı. AK Parti tarafından Pehlivan'ın, belediye şirketleri Meta-Su ile Menaş'ın yönetimini devralması için verilen önerge CHP'li ve İYİ Partili üyeler tarafından oy çokluğu ile reddedildi. AK Parti'nin itirazı sonrası tekrarlanan ilk kura çekiminde kazanan isim olan CHP'li Deniz Karakurt, Pehlivan'ın meclis toplantısı sonrası 700'e yakın çalışanın olduğu belediye şirketlerinin birim amirlerine "İşe gelmesinler, alınmayacaklar' diye mesaj attırdığını söyledi. Mesaja rağmen mesailerine giden ve belediyeye alınmayan işçiler, belediye düğün salonunda toplanarak yaşananlara tepki gösterdi.

"ZORBALIKLA ALMAK İSTİYORLAR"

Karakurt, mesaiye giden işçilerin görev yerlerine alınmadığını ifade ederek, "Önce maaşlarını ödememekle tehdit ettiler. Şimdi de işleriyle tehdit ediyorlar. Sözleşmeniz yok diye yalan haber yayarak çalışanları baskı altına almak istediler. Zorbalık yaparak yetkiyi almak istiyorlar. Başkanvekilliği konusunda devam eden bir yargı süreci var. İşçileri belediyeye almamanın cezai ve hukuki sorumlulukları var. Çalışma hüviyetinin engellenmesi ve görevi kötüye kullanma suçu işliyorlar. Geri adım atılmazsa hukuki yollara başvuracağız. Belediye de zarara uğratılıyor" diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir