MENÜ
İzmir 30°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Menderes'te gergin meclis... Erkan Özkan'dan belgeli yanıt!
Yerel Yönetimler
8 Nisan 2023 Cumartesi 11:13

Menderes'te gergin meclis... Erkan Özkan'dan belgeli yanıt!

Menderes belediyesi meclis toplantısı 2. Oturumu Menderes Belediyesi Meclis salonunda gerçekleşti. Gündem maddesinin bir önceki meclis toplantısındaki 2022 faaliyet raporu olduğu toplantıya Belediye Başkan Vekili Erkan Özkan'ın açıklamaları damga vurdu. 

Karşılıklı tartışmaların yaşandığı mecliste, gündem bir önceki meclisteki suçlamalara cevap niteliğindeydi. Başkan V. Özkan yapılan tüm suçlamalara belgelerle yanıt verdi. 

Faaliyet raporu hakkında bilgi veren Menderes Belediye Başkan V. Özkan 1. Meclis gündeminde AK Parti meclis üyeleri tarafından öne sürülen belediyeye ait borcun bahsettikleri gibi 332 bin TL olmadığını, plan bütçe komisyonunda olmalarına rağmen yanlış hesaplama yaptıklarını ve Menderes halkını yanlış bilgilendirdiklerini söyledi. Özkan, şu anki borcun 228 bin TL olduğunu belgeler ile açıkladı. Özkan,  belediye bünyesinde bulunan Park Bahçeler, Fen işleri, Bilgi işlem, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü, Emlak ve Yapı Sınıfı ve Hukuk Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmaları sıraladı. Özkan, hükümetten istenilen 17 tahsis alanının 3,5 yıldır süren tüm çalışma ve girişimlere rağmen gerçekleşmediğini söyledi.


Başkan V. Özkan, merkez ve belediye önü düzenlemesinin çok kısa zamanda başlayacağını, Özdere Orta Mahalle Gençlik Parkı'nda, Denizatı Azmak Deresi arasında çalışmaların başladığını ve Oğlananası merkez yol çalışmasının da devam ettiğini söyledi.


Özkan, yine 1. Meclis gündem oturumunda AK Parti meclis üyeleri tarafından gündeme getirilen ‘dağıtılan pide ve düğünlerde takılmak üzere alınan altınların’ nerelere verildiği ve nerede olduğu ile ilgili belgeler sunarak yanıt verdi. Özkan, atfedildiği üzere 2014-2019 dönemine ait yapılan projelerin hükümet destekli olduğunu, belediye bütçesinden çıkmamasına rağmen 2019 Mart ayında CHP yönetimine geçen belediyenin borç yükü altında kaldığını vurgulayarak, 2019'da borcun bütçenin tamamıyken şimdi ise bütçenin yarısına denk geldiğini söyledi.

Özkan, 2019 yılında alınan pilli arabalar, araç yakıtları ve birçok doğrudan temin dosyalarının şaibeli olduğunu vurguladı. AK Parti meclis üyeleri ise Özkan'a “muhatabı biz değiliz alana sorun” şeklinde cevap verdi.
Özkan, sosyal medyadan ''kırk haramiler'' paylaşımı yapan eski başkan Bülent Soyluya da '' Biz kırk haremi değiliz, ama kendisi kırk haramimi omu bilemem'' şeklinde yanıt verdi.

Yapılan mecliste dikkat çeken bir başka konu ise meclisin canlı olarak yayınlanması oldu. Başkan V. Özkan “ bizim önceliğimiz çalışmalarımıza ve ilçemize gösterdiğimiz özenin dışında şeffaf bir yönetim anlayışına sahip olmamamızdır “ dedi.

CHP ve diğer partinin meclis üyeleri eksiksiz olarak katılım sağlarken tüm bürokratlar ve çok sayıda vatandaşta meclis salonunda yer aldı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir