MENÜ
İzmir 25°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Menderes Belediye Başkanı Kayalar gözaltına alındı
Güncel
5 Temmuz 2022 Salı 13:06

Menderes Belediye Başkanı Kayalar gözaltına alındı

İzmir'in Menderes İlçesi'nde savcılıkça yürütülen soruşturma kapsamında ifadeye çağrılan Menderes Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Kayalar'ın da aralarında bulunduğu 4 kişi daha gözaltına alındı. Böylece operasyonda gözaltına alınanların sayısı 32'ye yükseldi.

SONKALEİZMİR- İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün sabah Menderes Belediyesi'ne operasyon düzenlemişti. Operasyon kapsamında belediyenin bazı ihalelerine fesat karıştırdıkları iddia edilen 28 kişi gözaltına alınmıştı.

Bugün sabah saatlerinde ise Menderes Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Kayalar'ın da aralarında bulunduğu 4 kişi daha ifade için emniyete çağrılmıştı. Kayalar ve 3 kişi de operasyon kapsamında gözaltına alındı. Böylece gözaltına alınanların sayısı 32'ye yükseldi.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ve İl Başkanı Deniz Yücel de Yeşilyurt semtindeki Mali Suçlarla Mücadele Müdürlüğü binasına gelip operasyonla ilgili bilgi aldıktan sonra binadan ayrıldı.
"ADLİ İŞLEM UYGULANDIĞINA DAİR HABERLERİN GERÇEKLİK PAYI YOKTUR"

Başkan Kayalar, gözaltına alınmadan önce şu açıklamayı yapmıştı: 

"Bazı basın yayın kuruluşlarında hakkımda yer alan şahsıma adli işlem uygulandığına dair haberlerin herhangi bir gerçeklik payı yoktur. Soruşturma kapsamında ifademe başvurulmak üzere Mali Şube Müdürlüğü'ne gelip görevimizi yerine getirdik. Yapılan operasyonla ilgili adli süreç devam etmekte olup, süreci yakından takip ediyoruz."

Belediyedeki soruşturmanın 2018 yılına ilişkin işlemleri kapsadığı, gözaltına alınan birçok ismin ise dönemin AK Partili Belediye Başkanı Bülent Soylu'ya yakın kişiler olduğu belirtilmişti.  
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir