MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mehmet Bektur'un tartışmalı inşaattan elde edeceği gelir açıklandı...
Güncel
19 Eylül 2024 Perşembe 15:12

Mehmet Bektur'un tartışmalı inşaattan elde edeceği gelir açıklandı...

Mehmet Bektur'un sahibi olduğu TAPDİ Oksijen, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ilçe belediyesinin verdiği ruhsatın iptali için dava açtığı ve milyarlık rant iddialarına neden olan Buca Tınaztepe Mahallesi'ndeki inşaatla ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. KAP'ta açıklanan faaliyet raporunda inşaattan kendi paylarına düşecek 111 daire ve 24 işyerinden 2025 yılı sonunda 1.7 milyar TL gelir elde edilmesinin hedeflendiği belirtildi.

SONKALEİZMİR-Tınaztepe hastaneleri ve Borsa'da işlem gören TAPDİ Oksijen Özel Sağlık ve Eğitim Hizmetleri firmasının 2022'de Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan (ÖİB) 165 milyon TL'ye aldığı arsadaki inşaatla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. 

TAPDİ Oksijen, Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yılın ilk dönemiyle ilgili faaliyet raporunu açıkladı. Raporda Tınaztepe Mahallesi’nde yürütülen kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalanan projeden 1.7 milyar TL gelir elde edilmesinin planlandığı belirtildi. 



BUCA'NIN İLK AVM'Sİ

KAP açıklamasında şöyle denildi:

"Şirketimizin İzmir ili Buca ilçesi, Tınaztepe Mahallesi’nde yürütülen kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalandığı ve inşaat sürecinin başladığı daha önce bildirilmişti. Projenin kaba inşaatı tamamlanmak üzeredir. Müteahhit firma kendi payına düşen kısımların satışlarına başlamıştır. Bu proje ile İzmir/Buca ilçesinin ilk AVM si hayata geçirilecek olup, proje kapsamında 442 adet 1+1 daire ve 81 adet işyeri yapılacaktır. Projenin AVM kısmının 2024 yılı sonunda, tüm projenin ise 2025 yılı 3. çeyreğinde tamamlanması öngörülmektedir.
Projeden payımıza 111 adet daire ve 24 adet işyeri düşecektir. Şirketin hali hazırda bir kaynak ihtiyacı olmadığından proje tamamlanıp gerçek değerini buluncaya kadar payımıza düşen daire ve işyerlerinin satışı düşünülmemektedir. Proje sonunda şirketin payına düşen 111 daire ve 24 adet işyerlerinin 2025 yıl sonundaki güncel fiyatlarla satılması halinde minimum 1,7 milyar TL kâr elde edileceği öngörülmektedir."

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DAVA AÇTI

Mehmet Bektur'un  6 kat imar izniyle aldığı arsa için sözleşme imzaladığı Altun Yapı, Eski Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç döneminde 15 kata imkan veren yapı ruhsatı alıp inşaata başlamıştı.  Şikayetler üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyesinin verdiği ruhsatın iptali için dava açmıştı. 

Büyükşehir'den yapılan açıklamada: “Söz konusu parselde esas düzenleyici işlem niteliğindeki 1/1000 ölçekli Uyulama İmar Planı, Plan Notları ile İmar Kanununu’nun 3. maddesine aykırı olarak yol kotu üstü 15 kat olan toplam 45 bin 152 metrekarelik ofis ve işyeri için 3 Ağustos 2023’te düzenlenen tarihli yapı ruhsatının yukarıda yer alan nedenlerle imar mevzuatına uygun olmadığı değerlendirilmiştir” denildi.

Yazıda, “söz konusu inşaat ruhsatının imar mevzuatı doğrultusunda ivedi olarak tekrar değerlendirilmesi ve değerlendirme sonucunda gerekli iş ve işlemlerin tesis edilmesi” istendi. Ancak Buca Belediyesi bu işlemi yapmayınca Büyükşehir Belediyesi, İdare Mahkemesi’nde dava açtı. Dava çerçevesinde Buca Belediyesi’nin konuyla ilgili savunması istendiği belirtildi.
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir