MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mecliste karar verildi... Merih Demiral heykeline veto!
Yerel Yönetimler
14 Ağustos 2024 Çarşamba 19:27

Mecliste karar verildi... Merih Demiral heykeline veto!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, tartışmalara neden olan bozkurt işareti yapan Merih Demiral heykelinin yapılması önergesini oy çokluğu ile reddetti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Bir partiye mal olmuş bir hareket var. Bir futbolcumuz bu hareketi yaptı. Ona verilen ceza ile ilgili biz de rahatsız olduk. Tepki de gösterebiliriz ama heykel dikmek nedir onu anlamadım" dedi.

SONKALEİZMİR-İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Ağustos ayı meclis toplantısının ikinci oturumu Başkan Cemil Tugay yönetiminde Kültürpark 3 No'lu Hol'de yapıldı. Mecliste tartışmalara neden olan Merih Demiral heykeli yapılması ile ilgili tartışmalar yaşandı. 



"İZMİR'E NEDEN BU HEYKELİ DİKELİM?"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, mecliste tartışmalara neden olan Merih Demiral heykeli ile ilgili şöyle konuştu:

"Seçim kampanyalarında hiçbir AK Partiliyi bozkurt işareti yaparken görmedim. Türklerin tarihinde bozkurt efsanesinin olduğunu hepimiz biliyoruz. Burada partimize saygı duyuyoruz harekete itirazımız yok. Bir partimize mal olmuş bir hareket var. Bir futbolcumuz bunu yapma gereği duydu. Ona verilen ceza ile ilgili biz de rahatsız olduk. Tepki de gösterebiliriz ama heykel dikmek nedir onu anlamadım. Bozkurt işareti yapmakta olan bir futbolcunun heykelini İzmir'e niye dikelim. Siz kendi partinizin işaretini yaptığınız için isteyebilirsiniz de biz niye isteyelim. Biz heykel dikmeye karşıyız. Ne bozkurt işaretine bir hakaretimiz yok. Futbolcumuzun aldığı ceza da yanlış. Bunu da söylerim. Ama heykel diye dikelim. Dünden beri PKK'lı olmadığımız mı kalmadı. İftiralara mı uğramadık. Bir genel başkan bizi hak etmediğimiz ithamlarla bulundu. Hakaretlerini iade ediyorum." 



ALTINKESER'DEN WHATSAPP MESAJI AÇIKLAMASI

Konuyla ilgili komisyonların acil olarak toplanmasına tepki gösteren MHP Grup Başkanvekili Bahadır Altınkeser, komisyon üyelerine "Merih Demiral önergesinin neden olmaması gerektiğini güçlü bir şekilde anlatan mazbatalar hazırlayalım. Bir daha da böyle bir saçmalıkla karşılaşmayalım" şeklinde bir WhatsApp mesajı gönderildiğini söyledi. 

YILDIR: MESAJI GÖNDEREN BENİM

O sırada araya giren İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Levent Yıldır, "Başkanın bu mesajdan haberi yok. Mesajı yazan benim" dedi.

"BİR PARTİNİN SİYASİ SEMBOLÜ"

Tekrar söz alan Başkan Tugay şunları kaydetti:

"Aziz Türk milleti bizden hizmet bekliyor. Konuşmamız gereken şehrin sorunları ile ilgili hizmet amaçlı çalışmalardır. Dediler ki oy birliği ile geçirdiler. Yalan bir haberdi bu. Anadolu Ajansı geçti bunu. Burada sorun kendi partilerinin siyasi sembolü olmasıdır. Cumhuriyet Halk Partisi'ne verilen oylarla seçilmiş olmam herkesin malumudur. Başka makamlarda herkesin partisi vardır. Bunun çerçeverisinde siyasi görüşü olması kadar normal durum yoktur. Görüşlerimizi dile getirebiliriz. Kimseyi aramadım. Gazeteciler bu konuyu Anadolu Ajansı'nın hatalı haberi üzerine yaydıktan sonra eğer kendi görüşümü belirtmeseydim burada iradesizlikle suçlanabilirdim. Bu şehrin belediye başkanıyım. Görüşlerimi dile getirebilirim. Bunların ahlak ve etik sınırlarla herkesin kullabileceği bir haktır. Bizim problemimiz yalanlara, germeye çalışan insanlarla ilgili. Bu tür insanların çabalarına hizmet etmememiz gerekir. Hepimizi hizmet etmede birleşmeye davet ediyorum. Bizim amacımız bu olmalıdır. Siyasi bazı gündemler getirebilirsiniz bu olayda yaptığınız gibi. Bunları karşı görüş tarafından benimsenmemesini tuhafsamamamız lazım. Hepimiz Türk'üz. Bizler bir siyasi partinin işaretini benimsemek zorunda değiliz. Heykel dikmenin İzmir için anlamı olması lazım. "

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir