
AK Parti'den İzmir Körfezi açıklamaları...

DEM Parti'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme açıklaması

Ak Partili İnan: CHP, İzmir'i cezalandırıyor

DEM Parti'nin ziyaret turu ikinci gününde

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Elmadağ Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen iftar programında, Ankara'nın ilçelerinin merkeze uzak olmasından dolayı teşviklerden yararlanamadığını söyledi.
Görevinin son gününe kadar Ankara halkına hizmet etmeye devam edeceğini aktaran Yavaş, ilçelerin acil ihtiyaçlarını yerine getirmek için çalışacağını ifade etti.
Yavaş, partisinin cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde yaşananlara ilişkin, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile her zaman yan yana geldiklerini, aralarında bir şey olmamasına rağmen her konuştuklarında bir şey çıkartmaya çalışıldığını söyledi.
Yaşanan süreçte, görüş farklılıklarının olabileceğine dikkati çeken Yavaş, şunları kaydetti:
"Ekrem Bey, kendi üzerine olan baskılardan dolayı 'bir an evvel adayımız açıklansın, erken seçime davet edelim' dedi. Saygıdeğer bir fikirdir. Parti de bu yönde karar almıştır. Buna bizim itirazımız falan yok. Seçim vakti yaklaştığında eğer anketler bu şekilde olursa tekrar durumu değerlendiririz. Yani ilk günden beri aynı şeyi söylüyoruz. Biz bırakın rakibini, yol arkadaşı birinin ayağa takılmasından fırsat bekleyecek insanlardan değiliz. Eğer Ekrem Başkanın başına siyasi kumpaslar kurulursa bütün ülke bilmelidir ki en başta yanında ben olacağım. Bunu bütün kamuoyuna saygı ile açıklıyorum."
'İMAMOĞLU'NA KUMPAS KURULURSA...'
"*Biz bırakın rakibi, yol arkadaşı birinin ayağının takılmasından fırsat bekleyecek, alçaklık edecek insanlardan değiliz. Eğer Ekrem başkanın başına siyasi kumpaslar kurulursa bütün ülke bilmelidir ki en başta yanında ben olacağım. Bunu bütün kamuoyuna saygıyla açıklıyorum.
*Bizden ayrılık bekleyenler, kavga bekleyenler avucunu yalayacaktır. Bizler bir araya gelerek en doğruyu yapacağız. Tek bir ortak amacımız var, artık halktan kopmuş bu iktidardan kurtulmak. İktidarı değiştirmekten başka hiçbir gayemiz yoktur."