MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MÜSİAD eski başkanına konkordato şoku...
Güncel
18 Ocak 2023 Çarşamba 15:46

MÜSİAD eski başkanına konkordato şoku...

Uzun yıllar MÜSİAD başkanlığını yürüten Ülkü Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Ülkü ve kardeşi Mustafa Ülkü'nün talebi üzerine verilen konkordato kararı, alacaklıların başvurusuyla istinaf mahkemesinden döndü. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi, Ülkü kardeşler hakkındaki konkordato kararını kaldırırken, atanan kayyumun görevine son verdi. Böylelikle alacaklılar için hukuki süreç başlatma yolu açıldı.

SONKALEİZMİR-MÜSİAD’ın İzmir Başkanlığı’nı uzun yıllar yürüttükten sonra 2019 yılında görevi Bilal Saygılı'ya devreden Ülkü Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Ülkü ve kardeşi Mustafa Ülkü'nün ekonomik sorunlar yaşadıkları gerekçesiyle 2019 yılında konkordato başvurusu yapmıştı.

(Ümit Ülkü, Ülkü Yarış Pisti'nin de sahibi..)

İzmir 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, Ülkü Çeyiz Konfeksiyon Deri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile Ümit Ülkü ve kardeşi Mustafa Ülkü hakkında, 28 Mayıs 2019’dan başlamak üzere, 3 ay geçici mühlet verip konkordato komiseri atamıştı.

Şirkete kayyum atayan mahkeme, şirketin borçlarını takside bölerek alacaklılara ödenmesine karar vermişti. Bu kararla birlikte Türkiye'deki yüksek enflasyonun da etkisiyle borçlarının büyük kısmını vadelere bölen Ümit Ülkü ve kardeşi Mustafa Ülkü için İzmir Bölge Adliye Mahkemesi'nden flaş bir karar çıktı.

Mahkeme, şirkete atanan kayyumun görevine son verirken, konkordato talepçileri Mustafa Ülkü ve Ümit Ülkü kardeşlerin başvurularını ayrı ayrı reddetti. Böylelikle alacaklılar için hukuki süreç başlatma yolu açıldı.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir