MENÜ
İzmir 33°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MLKP’nin Suriye sorumlusuna MİT operasyonu
Güncel
17 Haziran 2023 Cumartesi 11:25

MLKP’nin Suriye sorumlusuna MİT operasyonu

MİT, terör örgütü MLKP'nin Suriye sorumlularından olan ve kırmızı kategoride aranan Osman Nuri Ocaklı'yı Suriye'nin Kobani bölgesinde etkisiz hale getirdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) Suriye'nin kuzeyinde çok kritik bir operasyona imza attı. Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinin tam karşısındaki Kobani bölgesinde uzun zamandan beri terör örgütü Marksist Leninist Komünist Parti’nin (MLKP)  askeri ve siyasi faaliyetlerini sevk ve idare eden, terörist kamplarından sorumlu olan ve örgütün bu bölgede gerçekleştirdiği sözde konferans ve kongrelere öncülük eden Osman Nuri Ocaklı, etkisiz hale getirildi.

ÖRGÜTÜN MERKEZ KOMİTE ÜYESİ

MİT'in uzun zamandan beri peşinde olduğu ve etkisiz hale getirilmesi öncelikli teröristler listesinde yer alan terörist başı Osman Nuri Ocaklı, örgütün kuzey Suriye sevk ve idareden sorumlu merkez komite üyeliğini yapıyordu.

Teröristin Suriye'nin kuzeyine düzenlenen Barış Pınarı Harekâtı’nda Resulayn ve Tel Abyad bölgelerinde de Türk Silahlı Kuvvetlerine silahlı ve bombalı saldırıların emir ve talimatını verdiği bildirildi.

PKK VE AVRUPA’YLA SIKI İRTİBAT

Teröristin örgütün para ve silah trafiğinden sorumlu olduğu, terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Duran Kalkan öncülüğünde PKK'nın çatısı altında oluşturulan Halkların Birleşik Devrim Hareketi'nin de üst düzey sorumluları arasında yer aldığı ve örgütün Avrupa yapılanmasıyla da sıkı irtibat halinde olduğu bildirildi.

İNSANSIZ HAVA ARACIYLA VURULDU

Teröristin son olarak Kobani bölgesine geldiği bilgisi üzerine MİT harekete geçti ve barındığı bölgeye silahlı insansız hava aracıyla gerçekleştirilen operasyonda öldürüldü. Terörist Ocaklı 10 milyon lira para ödüllü kırmızı listede aranıyordu.

CEZAEVİ ARACINA SALDIRININ PLANLAYICISIYDI

Terörist Osman Nuri Ocaklı'nın 20 Nisan 2022'de Bursa Cezaevi servis aracına yönelik uzaktan kumandalı el yapımı tahrip gücü yüksek patlayıcı ile düzenlenen saldırının da planlayıcısı olup emir ve talimatını verdiği bildirildi. Bu hain saldırıda infaz koruma memuru Cengiz Yiğit şehit olmuş, 4 kişi de yaralanmıştı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir