MENÜ
İzmir 25°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MHP'li Başkan hakkında yakalama kararı! 13 yılı duyunca Yunanistan'a kaçtı...
Güncel
8 Aralık 2019 Pazar 12:31

MHP'li Başkan hakkında yakalama kararı! 13 yılı duyunca Yunanistan'a kaçtı...

Balıkesir Edremit'in MHP'li eski Belediye Başkanı Tuncay Kılıç hakkında "zimmet, rüşvet ve görevi kötüye kullanma" suçlarından verilen 12 yıl 8 ay hapis cezasının Yargıtay tarafından onanmasının ardından yakalama kararı çıkarıldı. Polis ve jandarmanın her yerde aradığı Kılıç'ın tekneyle Yunanistan'a kaçtığı ileri sürülüyor.

Ahmet ERTAN/SONKALEİZMİR- Edremit'te 2 dönem belediye başkanlığı yapan MHP'li Tuncay Kılıç, görevde olduğu 1 Ekim 2012 günü 'zimmet, rüşvet ve görevi kötüye kullanma' suçlamalarıyla yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Tutuklanarak cezaevine konulan Kılıç, 2013 yılında şartlı tahliye kararı ile serbest bırakıldı. Tutuksuz yargılaması süren Kılıç için istenen 12 yıl 8 ay hapis cezası, önceki günlerde Yargıtay tarafından onandı. Onama kararıyla birlikte Kılıç hakkında 20 Kasım günü yakalama kararı çıkarıldı. Polis ve jandarmanın firari Kılıç'ı aradığı belirtildi.

2019 yerel seçimlerinde seçimlerinde de AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın Edremit Belediye Başkan adayı olan Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte de fotoğraflar çektirip afişler hazırlatmıştı. Ancak seçimi kaybetmişti.

Tuncay Kılıç'ın Yargıtay'ın 12 yıl 8 aylık hapis cezasını onaması kararının ardından tekneyle Yunanistan'a kaçtığı ileri sürüldü.

Burhaniye Ağır Ceza Mahkemesi'nde 7 yıldır devam eden ve “rüşvet” iddiasıyla açılan davada Tuncay Kılıç ve oğlu F. Kılıç'ın yanı sıra başkan yardımcıları ve o dönemin bütün meclis üyeleri de yargılanıyordu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir