MENÜ
İzmir 33°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Krize inat belediyeden halka yağ desteği
Güncel
7 Mart 2022 Pazartesi 17:11

Krize inat belediyeden halka yağ desteği

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, ilçede üretilen yağları her ay ihtiyaç sahiplerine dağıtmaya devam edeceklerini bildirdi.

SONKALEİZMİR- Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi, iki ülkeden büyük oranda ham ayçiçeği ithalatı yapan Türkiye'de büyük krize neden oldu. Ayçiçek yağı fiyatları ani bir şekilde tırmanırken, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) gibi düşük fiyatlarla satış yapılan yerlerde uzun kuyruklar oluştu.

Ancak, krize inat Seferihisar Belediyesi, ihtiyaç sahibi yurttaşlara ayçiçek yağı ve zeytinyağı dağıtmayı sürdüreceğini açıkladı. "Ayçiçeğinin vatanı ülkemizde yağ kıtlığı yaşanıyor" diyerek hükümetin tarım politikalarını eleştiren Seferihisar Belediye Başkanı CHP'li İsmail Yetişkin, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir çıkış yaptı.

Başkan Yetişkin, ilçede üretilen yağları her ay ihtiyaç sahiplerine dağıtmaya devam edeceklerini bildirdi. Ekonomik krizle baş edebilmek için sürdürülebilir yöntemlerin kullanılması gerektiğini vurgulayan Başkan Yetişkin, "Vatandaşımızı ithal mala muhtaç etmeyeceğiz" dedi.

Başkan Yetişkin, konuyla ilgili sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Ayçiçeğinin vatanı ülkemizde yağ kıtlığı yaşanıyor. Bu yüzden ekonomik kriz ile sürdürülebilir yöntemler ile başa çıkacağız diyoruz. Vatandaşımızı ithal mala muhtaç etmemek için Seferihisar’da ürettiğimiz yağları her ay ihtiyaç sahiplerine dağıtmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir