MENÜ
İzmir 34°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Konteyner kentteki depremzedeler için Vali Köşger devrede!
Güncel
24 Haziran 2022 Cuma 17:22

Konteyner kentteki depremzedeler için Vali Köşger devrede!

Bayraklı'daki konteyner kentte kalan depremzedelere AFAD tarafından yapılan "3 hafta içinde başaltın" tebligatı sonrası oluşan tepkiler üzerine İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, harekete geçti. Köşger'in talimatı ile tebligatın iptal edildiği öğrenildi. 

SONKALEİZMİR-İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) yönetimi, yazılı bir açıklama yaparak AFAD'ın 30 Ekim İzmir depreminden sonra Bayraklı'daki konteyner kentte kalan depremzedelere "Konteyner kenti 3 hafta içinde boşaltın" dediğini duyurmuştu. İZDEDA yönetimi, "Konteyner Kent’te ikamet etmekte olan tüm depremzedeler 22.06.2022 tarihinden itibaren aranarak 3 hafta içinde konteyner kentten ayrılmaları gerektiği söylenmiştir. AFAD Konteyner Kent Yönetimi tarafından konteyner kentin 2022 yılı Temmuz ayında sonunda tamamen boşaltılacağı belirtilmiştir. 3 haftalık süre zarfında ev bulmanın zorluğu yanında yüksek kira, depozito ve nakliye bedelini birçok aile temin edemeyecek ve mağdur olacaktır. Konaklama merkezimizin geçici olduğunu kabul etmekle birlikte, zaten evini kaybederek mağdur durumda olan yurttaşlarımızı daha fazla mağdur etmemek adına konaklama sürecinin en azından 1 yıl daha uzatılmasını talep etmekteyiz" açıklamasını yapmıştı. 

Gelişmelerin ardından oluşan tepkiler üzerine İzmir Valisi YAvuz Selim Köşger'in devreye girdiği ve tebligatı iptal ettiği öğrenildi. Depremzedelerin konteyner kentte kalmaya devam edebilecekleri ifade edildi.
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir