MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Konak'taki kurslar Tasarruf Genelgesi'ne takıldı!
Güncel
9 Ekim 2024 Çarşamba 13:49

Konak'taki kurslar Tasarruf Genelgesi'ne takıldı!

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Konak İlçe Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle yürütülen kursların tasarruf tedbirlerine takıldığını duyurdu. Mutlu, eğitmen desteğinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kesildiğini belirtti. 

Konak Belediyesi ve Konak İlçe Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde düzenlenen meslek edindirme ve hobi kursları tasarruf genelgesine takıldı. Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitmen desteğinin durdurulduğunu belirterek şunları söyledi;

''Sevgili komşularım, Konak İlçe Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle ilçemizin faklı noktalarında hizmet veren semt merkezlerimizde sürdürdüğümüz meslek edindirme ve hobi kurslarımıza her yıl sağlanan eğitmen desteğinin bu yıl “tasarruf genelgesi” gerekçe gösterilerek Milli Eğitim Bakanlığı’nca verilmeyeceği açıklanmıştır. 

Kamuda tasarrufa halkın eğitim hakkından başlanmasını hayret ve üzüntü içerisinde karşılıyoruz. Oysa her yaştan ve sosyoekonomik gruptan komşumuzun, bu eğitimleri alabilmesi fırsat eşitliğini sağlamak adına atılmış büyük bir adımdır. Bireylerin hayatlarını dönüştürmenin yanı sıra özellikle kadınların sosyal hayata katılımını arttıran ve onlara istihdam kapısı aralayan kursların tasarruf genelgesine takılmasına izin vermeyeceğiz. 

Komşularımızın bu kurslara katılımının desteklenmesi ve yaygınlaşması adına belediyemizin tüm imkanlarıyla çalışmalara devam edeceğini, kurslarımızın aksamadan sürdürüleceğini kamuoyunun bilgisine sunarız.''

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir