MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Konak Belediyesi'nde neler oluyor? Görevden alma talimatını Özel mi verdi?
Politika
14 Ekim 2024 Pazartesi 14:44

Konak Belediyesi'nde neler oluyor? Görevden alma talimatını Özel mi verdi?

Konak Belediyesi şirketi Merbel AŞ Genel Müdürlüğü görevinden alınan Koray Ükünç, "Sayın Mutlu, CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’in kendisini aradığını ve İYİ Parti eski İl Başkanı olmamdan dolayı kendisiyle çalışmamam gerektiğini söylediğini bana ifade etti. Böyle bir talebinin olmadığına inanmak istiyorum. Çevresindeki ekibin belli bir amaçla  sayın Mutlu'yu yalnızlaştırarak teslim alma çabasını üzülerek izliyorum" dedi.

SONKALEİZMİR-Konak Belediyesi şirketi Merbel AŞ'nin genel müdürlüğünden 2 Ekim'de alınan Koray Ükünç yazılı bir açıklama yaparak eleştirilerde bulundu. Görevden alınması sürecine değinen Ükünç, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu'nun kendisine CHP lideri Özgür Özel'in talimatıyla görevden alınması gerektiğini ilettiğini söyledi. 

Ükünç'ün yazılı açıklaması şöyle:

Kamuoyunun da bildiği üzere; 17 Nisan 2024 tarihinde başlamış olduğum Konak Belediyesi Merbel A.Ş Genel Müdürlüğü görevim 02 Ekim 2024 tarihinde Konak Belediye Başkanı Sayın Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun kararıyla son buldu. Konak Belediyesi’nin kurumsal kimliğine zarar gelmemesi ve Belediye Başkanımız Sayın Nilüfer Çınarlı’nın  yıpratılmaması  adına bu konu ile ilgili  hiçbir platformda açıklama yapmadım. Ancak gelinen noktada çok ayrıntıya girmeden bu bilgilendirmeyi yapma zorunluluğu hissettim.

31 Mart yerel seçimleri öncesi, İyi Parti eski İl Başkanı olmam dolayısıyla CHP Genel Merkezi, CHP İl başkanlığı ve İyi Parti’den ayrılmış  siyasi bir grupla, tavanda gerçekleşemeyen ittifakın tabanda gerçekleşmesi gerektiğine inanarak ortak bir çalışma yürüttük.

Bu süreç devam ederken de eskiden tanımış olmam ve liyakatine ve dürüstlüğüne inandığım Sayın Nilüfer Çınarlı Mutlu’ya kendisinin talebi üzerine kefaletime inanmış birçok eski partili arkadaşımla beraber destek olduk. Seçimde çok sevilen ve güçlü bir adaya karşı 21 bin puan fark atarak iyi bir başarı yakalandı.

Seçim çalışmaları esnasında Sayın Mutlu; Merbel AŞ’ nin çok önemli bir nokta olduğunu, tecrübelerimden faydalanmak istediğini belirterek Genel Müdürlük makamını teklif etti ve seçimden sonra göreve başladık.

Beş buçuk  aylık bir sürecin sonunda Sayın Mutlu bir gün beni yanına çağırarak CHP Genel Başkan’ı Sayın Özgür Özel’in kendisini aradığını ve İYİ Parti eski İl Başkanı olmamdan dolayı kendisiyle çalışmamam gerektiğini söylediğini bana ifade etti.

Yukarıda anlattığım ayrıntılar ışığında siyasette dürüstlük kavramına çok önem verdiğini gördüğüm ve inandığım Sayın Özgür Özel’in böyle bir talebinin olmadığına inanmak istiyorum.

Bugün gelinen noktada Konak Belediye başkanı Sayın Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun dürüstlüğüne ve liyakatine inancımda hiçbir eksik olmamakla birlikte, çevresindeki ekibin belli bir amaçla  kendisini yalnızlaştırarak teslim alma çabasını üzülerek izliyorum.

Görev yaptığım süre boyunca desteklerini benden esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Nilüfer Çınarlı Mutlu’ya, tüm siyasi partilerin çok değerli meclis üyelerine, ilçe başkanlarına, Belediye Başkan Yardımcılarımıza, şube müdürlerimize, bürokratlarımıza, sendika temsilcilerimize, belediye çalışanlarımıza ve en önemlisi Merbel çalışanlarına ve şirketteki yakın çalışma arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir