MENÜ
İzmir 40°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Komisyonun üçüncü toplantısı bugün: Boş koltuklar AK Parti, CHP ve DEM Parti’ye gitti
Güncel
12 Ağustos 2025 Salı 10:39

Komisyonun üçüncü toplantısı bugün: Boş koltuklar AK Parti, CHP ve DEM Parti’ye gitti

TBMM’de kurulan Milli Dayanışma Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu bugün üçüncü kez toplanacak. Komisyonun bu toplantısında, 3 yeni milletvekili yer alacak.

TBMM’de kurulan Milli Dayanışma Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu bugün üçüncü kez toplanacak. Komisyonun ilk toplantısı geçtiğimiz hafta yapılmış, toplantı basına açık başlamıştı. Ancak komisyonun çalışma usul ve esaslarının belirlendiği oturumda, özellikle gizlilik maddesi tartışma yaratmıştı. Taslak metindeki 6. madde, yasa teklifi hazırlanmasına ilişkin ifadeler çıkarılarak oy birliğiyle kabul edilmişti.

İkinci toplantı ise ilkinden farklı olarak tamamen kapalı kapılar ardında yapıldı. Bu oturumun tutanaklarının 10 yıl boyunca komisyon üyeleri dahi kimseye verilmeyeceğine karar verildi.

İYİ Parti, komisyona üye vermedi. Komisyon, yeni üyelerle birlikte yarın üçüncü kez toplanacak. 51 milletvekilinden oluşacak komisyonda, sürecin toplumsal boyutu ve atılacak adımların takvimi ele alınacak. Toplantının yine yüksek güvenlik önlemleri altında yapılması bekleniyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Son Kale İzmir