MENÜ
İzmir 24°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kılıçdaroğlu'ndan asgari ücret tepkisi!
Güncel
22 Aralık 2022 Perşembe 14:42

Kılıçdaroğlu'ndan asgari ücret tepkisi!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 8 bin 500 TL'lik asgari üxrete tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, ''Saray, TÜİK’in sahte gıda enflasyonunun bile 5 puan altında zam açıklayarak, bu ülkenin 33 milyon vatandaşını soydu'' ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün kameraların karşısına geçerek milyonların beklediği haberi verdi. Erdoğan, 2023 yılı için asgari ücretin net 8 bin 500 TL olarak belirlendiğini duyurdu. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu açıklanan rakama tepki gösterdi. Erdoğan'a sert sözlerle yüklenen Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

''Saray, TÜİK’in sahte gıda enflasyonunun bile 5 puan altında zam açıklayarak, bu ülkenin 33 milyon vatandaşını soydu. Ne asgari ücretlinin hak ettiği oldu ne de küçük esnafın vergi yükü düşürüldü. Yine “biri istedi” diye, öyle oldu.

Asıl mesele, asgari ücrete tenezzül etmeyen bir Türkiye’yi yaratabilmektir. O da endüstriyel dönüşümle olur. Sadece Sarayı yolcu etmeyeceğiz, yoksuldan alıp zengine verdikleri bu düzeni de tarihe gömeceğiz.''

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir