MENÜ
İzmir 30°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kılıçdaroğlu'dan Kuddusi Okkır'ın eşine ziyaret!
Güncel
10 Eylül 2022 Cumartesi 16:44

Kılıçdaroğlu'dan Kuddusi Okkır'ın eşine ziyaret!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ergenekon davasında yargılanırken hayatını kaybeden iş adamı Kuddusi Okkır'ın eşini ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu eşi ve torunuyla birlikte, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra kanser hastalığı nedeniyle tahliye edilen ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden iş adamı Kuddusi Okkır'ın eşi Sabriye Okkır'ı Foça ilçesindeki evinde ziyarette bulundu.

Ziyaret sonrası gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Kuddusi Okkır'ın ölümünün cinayet olduğunu ve bu cinayetin aydınlatılması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, bu acının sadece Okkır ailesinin acısı olmadığını, Türkiye'de hak, hukuk ve adalet isteyen herkesin aynı acıyı paylaştığını belirtti.

Devletin özür dilemesi gerektiğini aktaran Kılıçdaroğlu, "Bu kadar büyük acıları çektirmemesi lazım. Siz bir topluma, bir aileye, bir kitleye acılar çektirirseniz, devleti adaletle yönetmiyorsunuz demektir. Sabriye Hanım'ın acısı hepimizin acısıdır" dedi.

Kendisini evinde ağırladığı için Sabriye Okkır'a teşekkür eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kendisinden randevu istediğimde "gelsin ama sitemlerim olacak" demişti. Evet yine de geleceğim dedim. Evet sitemlerini dinleyeceğim dedim. Çünkü onun acısı aslında hepimizin acısıdır. Onun yaşadığı acıları bu toplumda hiçbir kişinin, hiçbir ailenin yaşamasını istemem. O nedenle devletin adaletli olması lazım. Evet kendisine söz de verdim. Kesinlikle devletin Sabriye Hanım ile oturup helalleşmesi lazım. Yaşanan dramların başka ailelere yaşatılmaması lazım. Her acının aslında bir ders olması lazım. Ve bu dersi alması gerekenlerin başında da bu ülkenin yöneticileri gelir. Bunu kendisine de aktardım."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir