MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kılıçdaroğlu İzmir'de Özel'e yanıt verdi...
Politika
23 Temmuz 2024 Salı 22:32

Kılıçdaroğlu İzmir'de Özel'e yanıt verdi...

Kılıçdaroğlu, İzmir’de katıldığı BAMAD etkinliğinde CHP lideri Özgür Özel‘in ‘Cumhurbaşkanı’nın elini sıkmıyor’ sözlerine yanıt verdi. Kılıçdaroğlu “Siz susmayın, konuşabilin diye elini sıkmıyorum. Halkımıza sürtük, çapulcu dediği için elini sıkmıyorum. Partime ve kendinden olmayan seçmene terörist dediği için elini sıkmıyorum” dedi.

Basın Özgürlüğü ve Medya Araştırmaları Derneği tarafından İzmir Mimarlık Merkezi'nde düzenlenen panelin moderatörlüğünü Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç yaptı.

Salonda meşaleler ve sloganlarla karşılanan Kılıçdaroğlu, konuşmasına, merhum gazetecileri anarak başladı. Kılıçdaroğlu, demokrasiler için basın özgürlüğünün önemine işaret etti.

Ülkenin zor dönemlerden geçtiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Kalemini satmamak gibi onurlu bir görevi üstlenen gazeteciler, her zaman başımızın üstündedir. Onlara saygı duymak hepimizin görevidir. Türkiye’de demokrasi var mı? Bunun üzerinde düşünmek zorundayız. Olmadığını biliyoruz. Yaşadığımız tablo düşüncelerimizi özgürce ifade edebileceğimiz tablo değil. Elinde kalemi olan gazeteci yazarken 'yarın hapse girer miyim?' diye düşünüyor. Öbür taraftan kendisine gazeteci süsü verip müesses nizamın propagandasını yapanlar var. Onlara gazeteci demiyoruz. Onlar, parasını verdiğiniz zaman istediğini yazar. Biz bunlara gazeteci demiyoruz, gerçek gazetecilerden söz ediyoruz."

Salondaki katılımcıların “Halkın Umudu Kılıçdaroğlu” sloganını atması üzerine Kılıçdaroğlu, “Benim umudum da sizsiniz” diye cevap verdi. Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada CHP lideri Özgür Özel’in “Ülkenin Cumhurbaşkanı ile bayramlaşmıyor, Anıtkabir’de bile el sıkışmıyor, camide bile göz göze gelmiyordu” sözlerine yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

“Siz susmayın, konuşabilin diye elini sıkmıyorum. Halkımıza sürtük, çapulcu dediği için elini sıkmıyorum. Partime ve kendinden olmayan seçmene terörist dediği için elini sıkmıyorum. Milletin parasına el uzattığı için elini sıkmıyorum. Gezi’de hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz ve Berkin Elvan için elini sıkmıyorum yüzüne bakmıyorum. Bana hakaret ettiği için değil. Beni tehdit ettiği için değil. Linçlere, saldırılara uğradığım için değil. Süleyman Şah Türbesi’ni kaçırıp vatan toprağını terk ettiği için elini sıkmayacağım. Türkiye’yi sığınmacı deposuna çevirdiği için elini sıkmayacağım. Seçimlerde sahte videolar hazırladığı için yüzüne bakmayacağım ve elini sıkmayacağım. Biz Saray’daki zat’ın elini sıkmayacağız, mücadele edeceğiz.”

 

 

 

Anayasa Mahkemesinin verdiği kararları alt mahkemelerin uygulamadığını savunan Kılıçdaroğlu, sivil toplum kuruluşları, medya ve sendikalardan buna tepki gelmediğini, herkesin düşüncelerini özgürce ifade etmesi gerektiğini dile getirdi.

Panele, CHP İzmir milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Mahir Polat, Rıfat Turuntay Nalbantoğlu ve CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile eski belediye başkanları da katıldı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir